Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τεράστιος ροφός 15 κιλών έπεσε στο παραγάδι δύο Κομοτηναίων

«Είναι η χρονιά μας», θα πουν οι δύο ερασιτέχνες ψαράδες που αλίευσαν στην παραλία Φαναρίου και ετοιμάζουν το μαγκάλι, αφού το ψάρι τεμαχίστηκε σε φέτες, ενώ το κεφάλι θα γίνει σούπα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πριν από λίγο καιρό μας απασχόλησαν όταν στην βάρκα τους, ενώ πήγαν για ψάρεμα, ο Δαμιανός Παρασχάκης και ο Δημήτριος Βασιλακάκης, είδαν να πλέει δίπλα τους ένα τεράστιο αγριογούρουνο νεκρό κι αντί για ψάρια γράφαμε γύρισαν με …κυνήγι. Τώρα οι δύο ερασιτέχνες ψαράδες έριξαν παραγάδι και τρόμαξαν να σηκώσουν τα αγκίστρια από το βάρος όταν είδαν ότι είχε πιαστεί ένας ζόρικος ροφός, βάρους 15 κιλών!

Το ψάρι μας παίδεψε, ήταν πολύ βαρύ, δεν ερχόταν, σπαρταρούσε, έβαλε ο Δαμιανός το χέρι στο στόμα του και γαντζώθηκε για να το βγάλουμε. Αυτά τα ψάρια είναι μοναχικά, ζουν μέσα σε ξέρες, σε τρύπες, βγαίνουν για φαγητό και τρυπώνουν πάλι στο καταφύγιό τους», θα πει ο κ. Βασιλακάκης ο οποίος λέει ότι φέτος είναι η χρονιά τους!

Το δόλωμα ήταν σαρδέλα. Φυσικά το ψάρι βγήκε από την βάρκα αφού προηγήθηκε λαϊκό προσκύνημα στο Λιμάνι του Φαναρίου. Ανοικτά στο Θρακικό πέλαγος ήταν το ψάρεμα. Έριξαν το παραγάδι για τρεις ώρες και όταν πήγαν να το πάρουν είχαν αυτή την τύχη. Ο ροφός κατέληξε στο κάμπιγκ όπου περνούν το καλοκαίρι οικογενειακά οι δύο φίλοι. Το ψάρι μετά την αποθανάτισή του φωτογραφικά τεμαχίστηκε για να μπει στο μαγκάλι, ενώ το κεφάλι θα γίνει μια εξαιρετική σούπα. «Όλα ήταν θέμα τύχης, αυτά συμβαίνουν μια φορά στα πόσα χρόνια. Μπορείς να ρίξεις εκατό φορές και να μην πιάσεις τίποτα», θα πουν περιχαρείς. Μάλλον περιμένουμε να τριτώσουν τα περιστατικά.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/