Ζήτησε παρέμβαση εισαγγελέα για τις αφίσεις από τους "Σπίθες" στην Θράκη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΝΕΤ
Αναδίπλωση και... υποχώρηση επέλεξε ο ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής όσον αφορά το θέμα της κόντρας με τον Μίκη Θεοδωράκη.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο βουλευτής Κομοτηνής δήλωσε «σίγουρος ότι ούτε τις αφίσες που κυκλοφορούν γνώριζε και γνωρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης, ούτε την αθλιότητα κάποιων, οι οποίοι καλύπτονται πίσω από την επωνυμία "Σπίθες"».
Στη συνέχεια, ο κ. Πεταλωτής εξέφρασε τη θέση του ότι ο εισαγγελέας έπρεπε να παρέμβει για τις αφίσες με το απειλητικό περιεχόμενο εναντίον όσων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
«Ο εισαγγελέας όταν πέφτει στην αντίληψη του αξιόποινη πράξη που δεν απαιτείται έγκληση από τον θιγόμενο, υποχρεούται να παρεμβαίνει» υποστήριξε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης.
Ο κ. Πεταλωτής, τέλος, επέκρινε τον κ. Τσίπρα και εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ: «Δυστυχώς ένα μέρος της κοινοβουλευτικής αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω, με τον κ. Τσίπρα, έχει αποδείξει ότι δεν είναι ούτε ριζοσπαστική, ούτε δημοκρατική ούτε καν εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Ο κ. Τσίπρας σέρνει έναν πολιτικό λόγο που είναι συκοφαντικός και είναι πολλές φορές αυτό που πυροδοτεί και τις αθλιότητες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ».
Αναλυτικά όλη η συνέντευξη του Υφυπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν.Ροδόπης, Γιώργου Πεταλωτή, στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ και στους δημοσιογράφους Π. Σαράντη & Π. Τσούτσια.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να δούμε λίγο πως έχουν τα πράγματα σε σχέση με την επικαιρότητα, στην τηλεφωνική γραμμή έχουμε τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γιώργο Πεταλωτή, καλημέρα σας κ. Πεταλωτή.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Καλημέρα σας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θα ήθελα να ξεκινήσουμε ανάποδα, όχι από τις κόντρες. Κύριε Πεταλωτή, τα θέματα της δικαιοσύνης είναι χαμηλά στην επικαιρότητα αυτή την εποχή ή δεν υπάρχουν. Δεν γίνεται τίποτα ή λόγω της επικαιρότητας τρέχουν άλλα θέματα;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Μάλλον λόγω της επικαιρότητας. Είναι πιο ελκυστικά, επικοινωνιακά, τα άλλα ζητήματα, αλλά ούτως η άλλως και σε μια πάγια κατάσταση, τα θέματα της Δικαιοσύνης, επειδή ακριβώς υπάρχει από τη μια μεριά η πολιτική ηγεσία της Δικαιοσύνης, από την άλλη η ίδια η λειτουργία της Δικαιοσύνης ως ανεξάρτητη, εκεί είναι λίγο τα πράγματα πιο ήπια, τουλάχιστον επικοινωνιακά. Αυτό που έχω να πω όμως είναι ότι αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Δικαιοσύνης παραλάβαμε, ως νέα ηγεσία, από τον Χάρη Καστανίδη πολλές έτοιμες δουλειές που έχουν γίνει και τις οποίες φυσικά συνεχίζουμε, ολοκληρώνουμε, αλλά ανοίγουμε και καινούριες. Και είναι επόμενο να γίνεται αυτό, γιατί σε μια εποχή οξυμένης κρίσης, σε μία εποχή που μιλάμε για ατιμωρησία, μιλάμε για πολιτικό σύστημα το οποίο μένει ανέπαφο πολλές φορές, όπου ο Έλληνας πολίτης θέλει να πιαστεί από κάπου και χρειάζεται να αισθάνεται ότι υπάρχουν κάποιοι πυλώνες ασφάλειας, ο θεσμός της Δικαιοσύνης, νομίζω ότι έχει ένα εξέχοντα ρόλο. Γι’ αυτό ακριβώς προσπαθούμε να κάνουμε πολύ μεγάλες ανατροπές στα θέματα της Δικαιοσύνης. Είναι γνωστό εξάλλου ότι η χώρα μας καταδικάζεται συνεχώς από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αργή απονομή Δικαιοσύνης. Πολλές φορές φτάνουμε σε αρνησιδικία εκ μέρους της πολιτείας πλέον, όταν συγκεκριμένες υποθέσεις που αφορούν τον απλό πολίτη φτάνουν ουσιαστικά να μην δικάζονται γιατί όταν δίνονται δικάσιμοι 7-8 χρόνων, δεν δικάζονται. Όλα αυτά προσπαθούμε να τα αντιμετωπίσουμε γιατί δεν μπορούν να συνεχίζονται.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να δέσουμε τώρα το επόμενο θέμα κ Πεταλωτή. Όταν ένας εισαγγελέας βλέπει ειδήσεις και βλέπει επεισόδια στην πλατεία μιας πόλης, δεν πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα; Αναφέρομαι συγκεκριμένα στο περιστατικό με τον Βουλευτή Λαμίας του ΠΑΣΟΚ, τον κ. Τσώνη, ανεξάρτητα τι λένε τα κόμματα και τι κάνουν.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Σύμφωνα και με το Σύνταγμα αλλά και το νόμο, σαφέστατα ο εισαγγελέας, όταν υποπέσει στην αντίληψή του μια αξιόποινη πράξη, που δεν απαιτείται έγκληση, δηλαδή δεν είναι κάτι που χρειάζεται να πάει και να υποβάλλει μήνυση ο θιγόμενος βεβαίως και υποχρεούται να παρεμβαίνει.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γνωρίζετε αν υπάρχουν τέτοιες κλήσεις από την πλευρά του εισαγγελέα, γι’ αυτά που παρατηρούμε το τελευταίο διάστημα;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είμαι στη φάση της ενημέρωσης ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα, προσπαθούμε να το δούμε, εκείνο όμως το οποίο οφείλω να σας πω είναι ότι, αν λειτουργούσε αυτή η αυτεπάγγελτη παρέμβαση των εισαγγελέων, θα υπήρχε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, γιατί δυστυχώς - βεβαίως οι εισαγγελείς είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με το νόμο - αλλά αντιλαμβανόμαστε ότι οι αξιόποινες πράξεις για τις οποίες χρειάζεται αυτεπάγγελτη παρέμβαση το τελευταίο διάστημα, είναι χιλιάδες και εκεί υπάρχει ένα ζήτημα. Για παράδειγμα αυτό που γίνεται στη Αθήνα, όταν έχει ξηλωθεί όλο το Σύνταγμα από μάρμαρα...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ή στον αντίποδα θα μπορούσα να πω εγώ, για την αστυνομική βία...
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: ...Βεβαίως, συμφωνώ και θα το συμπλήρωνα. Φαίνεται ότι υπάρχει ένα ζήτημα και θα ελεγχθεί, ελέγχεται ήδη, αν υπήρξε υπερβολική χρήση βίας από την Αστυνομία στα πρόσφατα επεισόδια. Όταν καθημερινά έχουμε κλειστούς δρόμους, που είναι το απλούστατο ποινικό αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, τότε πραγματικά θα χρειαζόμασταν στρατιές ολόκληρες εισαγγελέων για να παρεμβαίνουν. Γι’ αυτό, άποψη δική μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει διοικητική παρέμβαση της Δικαιοσύνης, για να απαντήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα. Πάντως θα πρέπει να πω ότι για το νομικό μας πολιτισμό, μπορεί σε κάποιους να φαίνεται πολυτέλεια, αλλά είναι η στοιχειώδης ασφαλιστική δικλείδα του να υπάρχουμε ως πολιτεία και ως Δικαιοσύνη, είναι πολύ αμαυρωμένο στοιχείο το να βλέπουμε ένα οποιοδήποτε Βουλευτή, από οποιοδήποτε κόμμα να προπηλακίζεται με το χειρότερο τρόπο, επειδή πήγε και ψήφισε κατά συνείδηση στη Βουλή. Είναι κατάλυση της ίδιας της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να γίνεται ανεκτό, όχι από τη Δικαιοσύνη, αλλά ως κοινωνία.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς το βιώσατε αυτό κ. Πεταλωτή, πριν μάλιστα το μεσοπρόθεσμο, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τότε...
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Εγώ το βίωσα, με τους συναδέλφους μου της Θράκης και την προηγούμενη εβδομάδα. Κυκλοφόρησε αφίσα από τις “Σπίθες” και ότι κινείται γύρω από αυτούς και στις πόλεις μας υπάρχουν φωτογραφίες ότι “αυτοί ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο, είναι οι νενέκοι του καθεστώτος”. Εκεί και αν χρειαζόταν εισαγγελική παρέμβαση. Αυτά όμως απαντώνται περισσότερο από την ίδια την κοινωνία και κατά δεύτερο λόγο από την πολιτεία, η οποία σαφώς πρέπει να κάνει τη δουλειά της.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με αυτά που έχετε δηλώσει, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων, αν θυμάμαι καλά...σας χαρακτήρισε ανιστόρητο και ότι εσείς τον αποκαλέσατε έμμεσα “φασίστα”...
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Κοιτάξτε, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι, ίσως, από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της χώρας μας, του πολιτισμού μας και της πολιτικής μας ζωής ακόμη, άσχετα αν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί με τις πολιτικές του επιλογές. Από κει και πέρα και επειδή τυχαίνει να έχω και φιλικές σχέσεις με την οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή στην εχθρική σχέση θα σας περνούσε γενεές δεκατέσσερις;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Αυτό θέλω να πω. Είμαι σίγουρος ότι ούτε τις αφίσες που κυκλοφορούν γνώριζε και γνωρίζει ο κ. Θεοδωράκης, ούτε την αθλιότητα την οποία κυκλοφορούν κάποιοι που καλύπτονται πίσω από την επωνυμία “Σπίθες”. Γι’ αυτό ακριβώς, εγώ στις δηλώσεις μου, ήμουν πολύ προσεκτικός και αναφέρομαι σε κάποιους οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως “Σπίθες”. Γιατί γύρω από μια αγωνία που εξέφρασε ο Μίκης Θεοδωράκης - διαφωνώ πολιτικά αλλά είναι σαφές ότι είναι σεβαστό και πάντα ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης - έχει αναπτυχθεί μια εκμετάλλευση της αγωνίας του από ομάδες ανά την Ελλάδα, με στοιχεία τελείως ανομοιογενή και με καταβολές που είναι πολύ διαφορετικές από το πνεύμα του Μίκη και που είμαι σίγουρος ότι αν τα ήξερε ο ίδιος, σίγουρα δεν θα ήταν περήφανος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, για τις συμπεριφορές τους αλλά και το ποιόν τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το σχόλιό σας και τον σεβασμό σας για τον Μίκη Θεοδωράκη το είπατε. Ισχύει το ίδιο και για τον κ. Τσίπρα;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο κ. Τσίπρας είναι αρχηγός ενός κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά και να μην ήταν κοινοβουλευτικού κόμματος, τον ίδιο σεβασμό θα είχα. Η εξοκοινοβουλευτική αριστερά δεν είναι αριστερά της καταστροφής. Δυστυχώς όμως, ένα μέρος της κοινοβουλευτικής αριστεράς, Ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την περίπτωση, με τον κ. Τσίπρα συγκεκριμένα - και αυτό έχει τη σημασία του κατά την άποψη μου - έχει αποδείξει ότι δεν είναι κοινοβουλευτική, ούτε καν εξοκοινοβουλευτική αριστερά. Ένα μόρφωμα έχει πλέον καταντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά την άποψή μου ούτε ριζοσπαστική, ούτε δημοκρατική, ούτε καν αριστερά είναι. Με ένα λόγο που δεν έχει σχέση με την αριστερή πολιτική, έτσι όπως έχουμε συνηθίσει να εννοούμε την αριστερά. Η αριστερά θεωρητικά, είναι ότι πιο προοδευτικό υπάρχει, ότι πιο δημιουργικό, με αμφισβήτηση αλλά από μια θετική και εποικοδομητική άποψη. Ο κ. Τσίπρας έχει αποδειχθεί ότι - και φυσικά είναι θέμα κεντρικής πολιτικής επιλογής, όχι προσώπου - ξεκίνησε και σέρνει ένα πολιτικό λόγο, ο οποίος είναι αντιδραστικός από κάθε άποψη, είναι συκοφαντικός και πολλές φορές αυτός ακριβώς ο λόγος του κ. Τσίπρα είναι που πυροδοτεί και τις αθλιότητες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί το κάνει αυτό;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Για να επιβιώσει πολιτικά. Είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική του κ .Τσίπρα είναι η γραμμή της πολιτικής του επιβίωσης. Ξεκίνησε ο κ. Αλαβάνος με ότι αλαζονεία μπορούσε να σκεφτεί κανείς, όπως εκείνα τα περί “αξιωματικής αντιπολίτευσης” που λεγόταν πριν 3 χρόνια στη Βουλή από τον κ. Αλαβάνο, ότι “δεν υπήρχε ΠΑΣΟΚ αλλά μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ”. Από κει και πέρα τη σκυτάλη παρέλαβε το πολιτικό του τέκνο ο κ. Τσίπρας. Και γι’ αυτό εγώ προσωπικά δεν εκπλήσσομαι καθόλου από τις ανακοινώσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ περί του “ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός”, όπως και από τις ανακοινώσεις της νομαρχιακής επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες ακριβώς πυροδοτούν και στοχοποιούν κατά ένα φασίζοντα τρόπο, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου Γιατί να εκπλαγεί κανείς, όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, αλλά και οι στενοί επιτελείς του, υβρίζουν καθημερινά με έναν άθλιο τρόπο τον Πρωθυπουργό, τους Βουλευτές και ένα σύστημα, του οποίου οι ίδιοι είναι μέγα μέρος και υπηρετούν. Ο κ. Τσίπρας μας καλεί να δούμε την πλατεία που μουντζώνει και που προσπαθεί να την ενσωματώσει. Η πλατεία όμως δεν μουντζώνει μόνο το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, είναι πραγματικά υποκρισία να νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός πολιτικού συστήματος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πάντως, αυτές τις απόψεις που εκφράζετε και τώρα αλλά και το τελευταίο διάστημα κ. Πεταλωτή, δεν τις υιοθετούν κάποιοι στην Κυβέρνηση όπως για παράδειγμα, ο κ. Μπεγλίτης, ο οποίος από ότι φαίνεται, διαφωνεί με αυτή την κόντρα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και γω άκουσα τις δηλώσεις, ο κ. Μπεγλίτης είναι σοβαρότατος άνθρωπος, είναι πολύ ψύχραιμος και κάνει αξιολογήσεις οι οποίες είναι σημαντικές για όλους μας. Εγώ όμως θέλω να διορθώσω κάτι. Ούτε εγώ πυροδοτώ ή έχω κάποια κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν με αφορά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν με αφορά κανένα κόμμα, ως προς την τακτική του, η οποία είναι συνειδητή επιλογή. Οφείλουμε όμως ως Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να μην ανεχόμαστε συμπεριφορές που καταλύουν την ίδια την Δημοκρατία, συμπεριφορές που δεν καταλύουν ένα φαύλο σύστημα, αλλά μόνο την ίδια την Δημοκρατία. Γιατί το να προπηλακίζονται ή να στοχοποιούνται Βουλευτές από ένα κοινοβουλευτικό κόμμα είναι βολές κατά της ίδιας την Δημοκρατίας. Αυτή τη Δημοκρατία όμως, με τα στραβά της, τα ελλείμματά της, που επί χρόνια έφερε τις αμαρτίες που πληρώνουμε σήμερα εμείς, Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και πολιτικό σύστημα, οφείλουμε στα στοιχειώδη της τουλάχιστον να την υπερασπιστούμε. Αλλιώς μιλάμε για κατάλυση της Δημοκρατίας και αν, εν πάσει περιπτώσει, υπάρχει άποψη περί κατάλυσης της Δημοκρατίας, οφείλουν όσοι έχουν τέτοιες απόψεις να βγουν και να το πουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πεταλωτή, είπατε πριν λίγο ότι αυτά τα κάνει ο κ. Τσίπρας για την πολιτική του επιβίωση. Αφού λοιπόν το έχετε εντοπίσει έτσι, γιατί του δίνετε βούτυρο στο ψωμί;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Είναι μια λογική αυτή που θα μας βόλευε, να αφήνουμε τον κάθε κ. Τσίπρα να κάνει κάτι τέτοιο, να μη δίνουμε αξία, να μη γεμίζουν οι πρωινές εκπομπές της τηλεόρασης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα εμφανίζονταν. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει θέμα συγκεκριμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει θέμα υπεράσπισης της ίδιας της Δημοκρατίας. Εγώ σαν Έλληνας πολίτης και όχι σαν Βουλευτής, δεν μπορώ να ανεχτώ να στοχοποιούνται από οποιονδήποτε Βουλευτές επειδή ψήφισαν. Και γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά με πόση μεγάλη περίσκεψη και πόσο μεγάλη συνειδητοποίηση και υπευθυνότητα ψηφίσαν οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο. Άρα δεν μπορώ να ανεχθώ κανένα να προπηλακίζει Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μιας και ανοίξατε το θέμα του μεσοπρόθεσμου και τη σύγκρουση που υπάρχει με τη ΝΔ, τελικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, θα προχωρήσετε σε απολύσεις;
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Ο δημόσιος τομέας πάσχει και το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Χρειάζεται επιτέλους μια διαφορετική λειτουργία, χρειαζόμαστε ένα κρατικό μηχανισμό, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από τις αγκυλώσεις και τις παθογένειες, οι οποίες όχι μόνο μας κρατούν ακόμη δέσμιους, στο να μην μπορούμε ούτε ανάπτυξη να επιτύχουμε, αλλά ούτε να εφαρμόσουμε αυτά που πρέπει να εφαρμόσουμε. Και το λέω με επίγνωση. Όσοι είναι στη διοίκηση κάποιων υπουργείων γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τι υπάρχει από κάτω και πόσο γαντζωμένοι μηχανισμοί υπάρχουν, που καθιστούν απαγορευτική την πρόοδο σήμερα. Άρα οτιδήποτε πρέπει να γίνει, που να σέβεται τα εργασιακά δικαιώματα και τις αγωνίες των εργαζομένων...
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εδώ μιλάμε για απολύσεις, όχι για εργασιακά δικαιώματα...
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Απολύσεις, σύμφωνα με το Σύνταγμα, δεν μπορούν να γίνουν στους μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους. Ο ευρύτερος δημόσιος τομέας - και είναι αρκετά ευρύ αυτό που εννοούμε - του οποίου οι υπάλληλοι δεν φταίνε βέβαια σήμερα οι ίδιοι φυσικά καθόλου, κάθε άλλο, την δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι, αλλά δεν μπορεί η σημερινή κατάσταση της χώρας να ανεχθεί έναν ευρύτατο δημόσιο τομέα, που είναι και ελληνικό εφεύρημα, όπου από το παράθυρο και με τελείως πελατειακές λογικές παραφούσκωσε. Δεν μπορεί να υπάρχει, όπως υπάρχει σήμερα. Υπάρχουν βέβαια διαδικασίες που, αν γίνουν σωστά, με τις μετατάξεις, με τη χρησιμοποίηση υπαλλήλων όπου χρειάζεται στο στενό δημόσιο, μπορούμε να διαφυλάξουμε τη μονιμότητα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πεταλωτή, να σας ευχαριστήσουμε για τη συνομιλία. Καλή σας μέρα.
Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Και γω σας ευχαριστώ, καλημέρα σας.
.