Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Σούπερ! Στον τελικό του Παγκοσμίου Κορασίδων η Ιωάννα Κολτσίδου

Μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της Θράκης αφού η άλτρια με επίδοση 1,72 πέρασε στην 12άδα της διοργάνωσης που φιλοξενείται στο Λιλ
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Μεγάλη επιτυχία για τον αθλητισμό της Θράκης. Η Ιωάννα Κoλτσίδου με επίδοση 1,72 πέρασε στον τελικό τoυ ύψους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων κορασίδων που διεξάγεται στο Λιλ της Γαλλίας. Η χθεσινή πρεμιέρα του Παγκοσμίου, έκρυβε και την μοναδική πρόκριση σε τελικό από τους επτά αγωνιζόμενους αθλητές με τα ελληνικά χρώματα, αυτήν της Ιωάννας.


Με 1.72μ στο Α΄ προκριματικό γκρουπ του ύψους, πήρε την 7η θέση και την 10η στο σύνολο και την Παρασκευή (8/7) το απόγευμα στις 17.05 ώρα Ελλάδας, θα δώσει το παρών στον τελικό του αγωνίσματος. Η άλτρια του Πρωτέα Αλεξανδρούπολης πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1.62μ, 1.67μ και 1.72μ, ενώ είχε τρεις άκυρες στο 1.75μ, το οποίο πέρασαν συνολικά 9 αθλήτριες με το όριο πρόκρισης να είναι στο 1.80μ. Η Κύπρια Λεοντία Καλλένου πέρασε μεν το 1,72 αλλά με τη 2η. Η Αλεξάνδρα Ζάγορα δεν το κατάφερε κι έμεινε στο προηγούμενο ύψος, το 1,67.

Έτσι ο πρώτος μεγάλος στόχος επιτεύχθηκε. Η Ιωάννα δεν έκρυβε την ικανοποίησή τους, ενώ σε πελάγη ευτυχίας έπλεε χθες στην Αλεξανδρούπολη και ο προπονητής της Θανάσης Δημαράς, ο οποίος δεν μπόρεσε να είναι στο πλευρό της. Η Κολτσίδου, που στον αγώνα υπό την επίβλεψη της Νίκης Γκαβέρα, θα αγωνιστεί στον τελικό την Παρασκευή 5:05μμ ώρα Ελλάδος. Πλέον στον τελικό της Παρασκευής όλα μπορούν να συμβούν αφού η Ιωάννα έχει επιβεβαιώσει ότι μπορεί να "πετάξει' σε μεγαλύτερα ύψη, κάτι που πέτυχε σε πανελλήνιους αγώνες.


Οι άλλοι αθλητές

Στο Β΄ γκρουπ μετείχε η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια που μας εκπροσώπησε στο αγώνισμα, η Αλεξάνδρα Ζαγόρα, που όμως δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα κι έμεινε εκτός τελικού. Και αυτό αφού υπερέβη το 1.67μ, με αποτέλεσμα να μείνει στην 15η θέση του γκρουπ και 25η στο σύνολο. Ξεκίνησε τις προσπάθειές της από το 1.62μ που πέρασε με την 3η προσπάθεια, με την 2η υπερέβη το 1.67μ για να αποτύχει τρεις φορές στο 1.72μ.

Το πρωί, στη σφαιροβολία κορασίδων όπου το όριο πρόκρισης ήταν 14.00μ, η Ελευθερία Τερζάκη κατετάγη 10η στο Β΄ προκριματικό γκρουπ και 26η στο σύνολο με καλύτερη βολή (την 3η) στα 12.42μ. Στη δισκοβολία παίδων όπου το όριο πρόκρισης ήταν 57.25μ, αποκλείστηκαν και οι δύο αθλητές μας. Στο Α΄ γκρουπ ο Ιάσων Θανόπουλος με 51.86μ (στην 3η προσπάθεια) κατετάγη 10ος και 22ος στο σύνολο. Στο Β΄ γκρουπ ο Κώστας Κοτσάνπαπας με 51.89μ (και αυτός στην 3η προσπάθεια) πήρε την 12η θέση και 21η στο σύνολο.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/