Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Και σοβαρό ατύχημα στην Ξάνθη με ζευγάρι 18χρονων στο Νοσοκομείo

Τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν διεμβολίστηκε από ΙΧ που οδηγούσε ξανθιώτης και βγήκε ξαφνικά


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
 
 
Σοβαρό τροχαία ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Ξάνθη στη συμβολή των οδών Αν. Δημητρίου και Αβέρωφ.

Ένα ζευγάρι 18χρονων τραυματίστηκε σοβαρά όταν το δίκυκλο στο οποίο επέβαιναν, κινούμενοι στην οδό Αν. Δημητρίου, διεμβολίστηκε από ΙΧ που οδηγούσε ξανθιώτης και βγήκε ξαφνικά από την Οδό Αβέρωφ.

Σοβαρότερα ήταν τα τραύματα του 18χρονου οδηγού του δικύκλου, ο οποίος εγχειρίστηκε επί ώρες, τα ξημερώματα, από Ορθοπαιδικούς του Νοσοκομείου της Ξάνθης, λόγω των πολύ σοβαρών βλαβών που υπέστη στα πόδια. Σοβαρά τραυματίστηκε επίσης η συνεπιβάτις του.

Η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου σημείου έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά τα έργα που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι καθώς τα αυτοκίνητα παρκάρουν πλέον στην αριστερή πλευρά της Αν. Δημητρίου και έτσι η άνοδος της Αβέρωφ δεν έχει καμία ορατότητα, παρά την ύπαρξη καθρέπτη. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα καθώς είναι το πολλοστό ατύχημα που σημειώνεται στο δρόμο.


«Οι κάδοι ταξιδεύουν» στη διασταύρωση

Εκτός από τις πολλές συγκρούσεις ΙΧ στο συγκεκριμένο σημείο, υπάρχει συσσώρευση προβλημάτων. Λόγω της στενότητας πια, η κυκλοφορία στην έξοδο της πόλης διεξάγεται με δυσκολία. Μεσοβδόμαδα, νταλίκα προσέκρουσε σε κάδο αποριμμάτων και τον παρέσυρε, λίγο πριν την οδό Αβέρωφ, απειλώντας με σοβαρό τραυματισμό ή σύγκρουση οποιοδήοτε πεζό η όχημα θα ήταν δυνατό να βρεθεί εκεί.(εικόνες 3,4)

Παράλληλα, λόγω της "παρέμβασης" ιδιώτη στη διασταύρωση με την οποία –προεκλογικά- καταργήθηκαν οι θέσεις κάδων που προβλεπόταν μπροστά στην οικοδομή του, στην περιοχή υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων που μετακομίζουν καθημερινά και, πολύ συχνά, απειλούν την ακεραιότητα κατοίκων και οχημάτων, λόγω του κινδύνου συγκρούσεων. Παράλληλα όμως υπάρχει κίνδυνος και από το νερό που συγκεντρώνεται στη διασταύρωση και φτάνει σε μεγάλο ύψος αφού εκεί συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες ύδατος όταν υπάρχει νεροποντή, μιας και η περυσινή εργολαβία στην Αν. Δημητρίου ακύρωσε το δίκτυο αποχέτευσης που υπήρχε και το έχει σκεπάσει.


Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/