Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η Ψευτομουφτεία Ξάνθης για την επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου στον Μετέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΙΣΤΟΛΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΜΟΥΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ο πρόεδρος του κόμματος CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η επιτροπή που τον συνόδευε και είχαν έρθει στις 1 Ιουλίου για την σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Αθήνα, στις 2 του μηνός επισκέφτηκαν την Δυτική Θράκη και είχαν συναντήσεις με φορείς και συλλόγου σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Η πρώτη επίσκεψη του κυρίου Κιλισντάρογλου και της επιτροπής που τον συνόδευε ήταν στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης και ακολούθως ήρθαν στην μουφτεία Ξάνθης. Κατά την είσοδο του στη βουλή τον υποδέχτηκαν ο μουφτής μας Αχμέτ Μέτε και πολλοί θρησκευτικοί λειτουργοί της περιοχής Ξάνθης. Πραγματοποιήθηκε μια κλειστή για τον τύπο συνάντηση με τον μουφτή μας.

Ο κύριος Κιλιτσντάρογλου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την επίσκεψη και ευχαρίστησε τον μουφτή μας για τον χρόνο που του αφιέρωσε. Ο μουφτής μας ο Αχμέτ Μέτε ενημέρωσε τον κύριο πρόεδρο για τις δραστηριότητες της μουφτείας, και τον ευχαρίστησε διότι όπως είπε τέτοιες επισκέψεις αποτελούνε ενέσεις ηθικού για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Μετά την μουφτεία έγινε επίσκεψη στον τάφο του συγχωρεμένου τέως μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Αγγά. Εκεί αναγνώσθηκαν τμήματα από το Κοράνι από τον ιμάμη Σέλερου Χουσείν Καχιάογλου, καθώς και προσευχές από τον κύριο μουφτή. Αργότερα ο πρόεδρος του κόμματος C.H.P Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και η επιτροπή που τον συνόδευε, αναχώρησαν από την Ξάνθη για να πάνε στην Κομοτηνή.


Πηγή:  http://tourkikanea.gr/