Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Έκθεση σε κίνδυνο ζωής για τους κατοίκους της Οδού Θράκης στην Καβάλα

Ο δρόμος αποτελεί θανάσιμη παγίδα
και καλό θα ήταν αυτεπάγγελτα να
επέμβει ο εισαγγελέας κατά του Δήμου
και του εργολάβου που τον αφήνουν ετσι

                          ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ




Άμεσο κίνδυνο ζωής διατρέχουν όσοι κατοικούν στην οδό Θράκης της Καβάλας και όσοι διέρχονται απ’ αυτήν, λόγω βαρύτατης αμέλειας δήμου Καβάλας και εργολάβου (που εκτελεί έργο στην περιοχή) να αποκαταστήσουν το οδόστρωμα σε ανεκτή –έστω- κατάσταση. Παρά τις έντονες παραστάσεις και διαμαρτυρίες των πολιτών εδώ και πολύ καιρό, οι αρμόδιοι κωφεύουν συστηματικά και προκλητικά, οπότε καλείται η Εισαγγελέας Καβάλας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και να ασκήσει διώξεις κατά παντός υπευθύνου για έκθεση σε κίνδυνο ζωής (άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα), καθώς είναι προφανέστατοι οι άμεσοι σοβαρότατοι κίνδυνοι ζωής που δημιουργούνται για κατοίκους και διερχόμενους -πεζούς και εποχούμενους.


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε μιλούν από μόνες τους για την εικόνα που παρουσιάζει ο δρόμος, ιδιαίτερα μετά την προχθεσινή (Σάββατο) νεροποντή, αλλά και με το ορθάνοιχτο χαντάκι που φιλοξενεί οπτικές ίνες!..

Τόσο ο εργολάβος –που επιδεικνύει προκλητική αδιαφορία για την κατάσταση που κατά την εκτέλεση του έργου δημιούργησαν τα συνεργεία του-, όσο και οι δημοτικές υπηρεσίες (που έχουν και την τελική ευθύνη) έχουν εγκαταλείψει την επίμαχη περιοχή χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας και με ανεπαρκέστατη σήμανση.

Η υπομονή των περιοίκων της οδού Θράκης έχει φτάσει στα μη περαιτέρω, αφού μπήκαν πια στον δεύτερο μήνα ανοχής της επικίνδυνης αυτής κατάστασης και οι δημοτικές υπηρεσίες ανταποκρίνονται στις επανειλημμένες εκκλήσεις τους με συστηματικές υποσχέσεις παρεμβάσεων, που ουδέποτε υλοποιούνται είτε από τον υπεύθυνο εργολάβο είτε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου.

Σημειώνεται ότι παρόμοια «εμπειρία» έζησαν οι κάτοικοι κι οι διερχόμενοι της ίδιας περιοχής και πέρυσι το καλοκαίρι (επί τετράμηνο). Η αποκατάσταση της οδού Θράκης τότε έγινε με «μπαλώματα» για ν’ ακολουθήσουν φέτος (εξίσου ασυντόνιστα και με κακό προγραμματισμό) τα νέα έργα, που παρατείνουν τον «Γολγοθά» των πολιτών και απειλούν άμεσα τη σωματική τους ακεραιότητα.


Πηγή:  http://www.kavalanet.gr/