Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η Lidl διαψεύδει τον ΕΦΕΤ και αρνείται ότι εντοπίστηκε E.coli σε κιμά και σουτζουκάκια στην Θράκη

Υποστηρίζει ότι ζήτησε μικροβιολογικές εξετάσεις από καθηγητή της Ιατρικής αλλά και ανεξάρτητα ινστιτούτα. Αν ισχύει όμως αυτό, γιατί δεν κάνει μήνυση στον ΕΦΕΤ; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Μικροβιολογικές αναλύσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών ινστιτούτων διαπιστώνουν ότι τα προϊόντα κιμά της Lidl δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία των καταναλωτών.

Οπως σημειώνει η εταιρεία, πρόσφατα τέθηκε από τις ελληνικές αρμόδιες αρχές ζήτημα παρουσίας του μικροβίου E. coli στον κατεψυγμένο κιμά από βοδινό κρέας με ημερομηνία λήξεως 06.11.2011 και στα καταψυγμένα σουτζουκάκια με ημερομηνία λήξεως 08.11.2011, προϊόντα της εταιρείας Vion, τα οποία διακινήθηκαν από τη Lidl Hellas.

Με την αφορμή αυτή, υπέβαλε σε επανέλεγχο τα αναφερόμενα τρόφιμα και δεν ανιχνεύθηκε το βακτήριο.

Αυτό επιβεβαιώνεται και μέσω της πραγματογνωμοσύνης του κ. καθ. δρος Ιατρικής Στυλιανού Χατζηπαναγιώτου, αναπληρωτή καθηγητή Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποβλήθηκε στη Lidl Hellas.

Οπως είχε ανακοινώσει ο ΕΦΕΤ, το βακτήριο είχε βρεθεί σε σούπερ μάρκετ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στους καταναλωτές. Αν πάντως ισχύουν όσα υποστηρίζει το γερμανικό σουπερμάρκετ, προκαλεί απορία για ποιον λόγο δεν κάνει μήνυση στον ΕΦΕΤ για εταιρική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων...

.