Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ο δήμαρχος Διδυμοτείχου ζητά ειδικό συνεργάτη με επαγγελματική εμπειρία, αλλά δεν λέει σε τι!!!

Ειδικό Συνεργάτη θα προσλάβει (και) ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου, αλλά η προκήρυξη προκαλεί μεγάλες απορίες ότι επίκειται κάποιο βόλεμα και όχι αξιοκρατικός διαγωνισμός

              ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ



Όπως του δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία στην πρόσληψη ειδικού συνεργάτη θα προχωρήσει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου. Εφτά σχεδόν μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο κ. Δήμαρχος προχώρησε στη δημοσίευση της σχετικής προκήρυξης.

Μέχρι εδώ όλα ορθά και τυπικά. Διαβάζοντας με προσοχή την προκήρυξη μας έκανε εντύπωση το γεγονός ότι απαιτείται «αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο» χωρίς όμως να διευκρινίζεται σε ποιο αντικείμενο και αυτό γιατί όπως αναφέρεται στην προκύρηξη «Οι δραστηριότητες και τα καθήκοντα του προσλαμβανόμενου συνεργάτη θα καθορισθούν στην σύμβαση που θα καταρτισθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης και πριν την ανάληψη των καθηκόντων του».

Δηλαδή κ. Δήμαρχε ποια είναι τα προσόντα που αναζητάτε; Θέλετε γραμματέα, φωτογράφο, κηπουρό, καφετζή, καθαριστή, ηλεκτρολόγο, υδραυλικό; Τι ακριβώς ζητάτε γιατί ξέρετε πολλοί έχουν απολυτήριο λυκείου και ταυτόχρονα αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενο τους.

Διευκρινήστε κ. Δήμαρχε, γιατί τώρα δίνονται ελπίδες σε εκατοντάδες ανέργους, οι οποίοι πιθανώς να σπεύσουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους ελπίζοντας ότι κάνουν για τη δουλειά, αλλά τελικά να μην είναι του αντικειμένου που αναζητάτε.
Εκτός αν δεν έχετε κάτι συγκεκριμένο και δρομολογημένο με το νου σας και θα κρίνετε από τις αιτήσεις.
Υ.Γ. και γενικό: σημασία δεν έχει το όνομα. Ονόματα υπάρχουν πολλά. Κώστας, Κωνσταντίνος, Κωστάκης, Κωστής, Κώτσος, Γιάννης, Δημήτρης, Μαρία, Περιστέρα. Σημασία έχει η ικανότητα.
Το thraki Νεα προσπάθησε να επικοινωνήσει με το Δήμαρχο Διδυμοτείχου προκειμένου να μεταφέρει την άποψή του, αλλά δεν κατέστη εφικτό. Θα προσπαθήσουμε και πάλι να επικοινωνήσουμε με τον κ. Δήμαρχο για να καταγράψουμε τη θέση του.
Παράκληση προς όλους τους αιρετούς οι οποίοι έχουν το δικαίωμα πρόσληψης.
Αν είναι δυνατόν ως συνεργάτες να επιλέγετε ανέργους. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και ανάμεσα στους ανέργους υπάρχει πλειάδα ικανών. Δώστε εργασία σε νέους οι οποίοι θέλουν να μείνουν στον τόπο τους. Μπορεί να είναι ικανοί συνταξιούχοι και δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά τουλάχιστον αυτοί έχουν εξασφαλισμένο ένα μισθό. Δώστε δουλειά σ’ όσους έχουν πραγματική ανάγκη και αβέβαιο μέλλον


Πηγή:   http://www.thrakinea.gr/