Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Δάνεια με πλαστές εγγυήσεις στην Ξάνθη και άλλες πόλεις

Πλοκάμια και στην
Θράκη είχε κύκλωμα που
εξάρθρωσε η Ασφάλεια Δράμας

ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΚΑΙ
ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ;



Tις πληροφορίες που υπήρχαν το τελευταίο διάστημα και στην Ξάνθη επιβεβαίωση η εξάρθρωση από την Ασφάλεια Δράμας κυκλώματος απατενώνων που εξασφάλιζαν δάνεια με πλαστές εγγυήσεις.

Πρόκειται για σπείρα που δρούσε στους Νομούς Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Καρδίτσας αλλά και Αθήνας, τα μέλη της οποίας (μια γυναίκα από την Καβάλα και δύο άνδρες από την Αθήνα), εξασφάλιζαν καταναλωτικά δάνεια ή πιστωτικές κάρτες από τράπεζες προσκομίζοντας πλαστές βεβαιώσεις μισθοδοσίας και εκκαθαριστικά Εφορίας, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Δράμας.


Εμπλέκονται αλλα 17 άτομα

Συμμετείχαν άλλα 17 άτομα από διάφορες πόλεις, τα οποία αναλάμβαναν να προσεγγίζουν άνεργους και με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο πολίτες, στους οποίους υπόσχονταν την εξασφάλιση δανείου ή την έκδοση πιστωτικής κάρτας στο όνομά τους ακόμα κι αν δεν είχαν τις προϋποθέσεις.

Τους εφοδίαζαν με ψεύτικα στοιχεία που εξέδιδαν ηλεκτρονικά και με αυτά πήγαιναν σε τράπεζες για να συνάψουν δάνεια ή να εξασφαλίσουν πιστωτικές κάρτες, αλλά και σε επιχειρήσεις εμπορίας αυτοκινήτων, ηλεκτρικών ειδών και κινητής τηλεφωνίας από τις οποίες αγόραζαν διάφορα εμπορεύματα.

Το οικονομικό όφελος της σπείρας έφτασε βεβαιωμένα τα 73.000 ευρώ, ενώ τα πλαστά δικαιολογητικά που είχαν καταθέσει τα μέλη της θα τους απέφεραν κέρδη ύψους 331.295 ευρώ.


Τι συνέβαινε στην Ξάνθη

Οι πληροφορίες του τελευταίου χρονικού διαστήματος στην Ξάνθη έκαναν λόγο για δάνεια με πλαστές εγγυήσεις σε τράπεζες της περιοχής (κυρίως σε μία), που άρχισαν να αποκαλύπτονται όταν οι τράπεζες ξεκίνησαν να διεκδικούν της πρώτες ληξιπρόθεσμες οφειλές των δανείων. Εικάζεται ότι για τη δράση του κυκλώματος, υπήρξε συνεργασία μέσα από τον τραπεζικό χώρο και ίσως, στους 17 εμπλεκόμενους να βρίσκονται και τραπεζικοί, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται.