Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ολα όσα έγιναν χθες στη συνάντηση ταξιτζήδων της ΑΜ-Θ με περιφερειάρχη και τους βουλευτές

Μόνο ο Γιαννακίδης, τρεις πασόκοι βουλευτές και ένας της ΝΔ τόλμησαν να πάνε από την Θράκη

ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ, ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΑΝ...



Συνάντηση με βουλευτές από την Περιφέρεια είχαν την Κυριακή 24 Ιουλίου 11.00-15.30 στο ξενοδοχείο «Αχίλλειο» Κομοτηνής οι ταξιτζήδες από όλη την Περιφέρεια.
Άλλωστε από την περασμένη Παρασκευή είχαν διαμηνύσει στους βουλευτές του να δώσουν το παρόν στην πρόσκλησή τους, διαμηνύοντες στους πάντες:
«Την Κυριακή θα ξέρουμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι όχι, είμαστε αποφασισμένοι για τα πάντα».
Ο μόνος βουλευτής από τη Νέα Δημοκρατία στη Περιφέρεια που παρέστη στην συνάντηση με τους ταξιτζήδες, ήταν ο Αλέκος Κοντός που κατήγγειλε ευθέως την «διγλωσσία» του ΠΑΣΟΚ και την αδιαλαξία Ραγγούση στα δίκαια αιτήματά τους, για να χειροκροτηθεί θερμά από τους παρισταμένους ταξιτζήδες και ιδιαίτερα από τους Ξανθιώτες και Θρακιώτες ταξιτζήδες.
Αντίθετα από το ΠΑΣΟΚ οι βουλευτές που παραβρέθηκαν ήταν περισσότεροι και συγκεκριμένα ήταν οι: Πεταλωτής, Χατζηοσμάν, Ντόλιος και ο Περιφερειάρχης κ.Γιαννακίδης.
-Απόν φυσικά από τη συνάντηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, όπως επίσης και ο μειονοτικός βουλευτής κύριος Τσετίν.


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Σημειώνεται ότι ένωσαν τις δυνάμεις τους την περασμένη Παρασκευή στην Κομοτηνή οι ιδιοκτήτες ταξί από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης, καταλαμβάνοντας την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. όπου και είχαν συνάντηση την περασμένη Παρασκευή με τον περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, και μοιράζοντας στους διερχόμενους οδηγούς της Εγνατίας Οδού, νερά και φυλλάδια με τα αιτήματά τους.
Εκεί απηύθυναν πρόσκληση προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων της περιφέρειας να προσέλθουν σε συνάντηση μαζί τους την Κυριακή το πρωί. «Σκοπός μας είναι να τους μαζέψουμε όλους, να τους ενημερώσουμε, κι ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Την Κυριακή θα ξέρουμε πόσοι και ποιοι είναι μαζί μας», τόνισε ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου των ταξιτζήδων και αντιπρόεδρος του σωματείου του Έβρου, Βασίλης Σισμανίδης, μεταφέροντας και τη δέσμευση του κ. Γιαννακίδη περί ενεργοποίησης όλων των περιφερειαρχών της χώρας: «Ο περιφερειάρχης μας ενημέρωσε ότι είναι σε επαφή με τους άλλους περιφερειάρχες της Ελλάδος, και θα προσπαθήσει να κάνει ένα ραντεβού με υπουργείο όπου θα παραστούμε κι εμείς για να δώσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας. Ο περιφερειάρχης συμφωνεί με τις απόψεις μας και τις υιοθετεί, και θα προωθήσει το ψήφισμά μας».
Ωστόσο λίγοι βουλευτές τους τίμησαν στη πρόσκλησή τους και ανάμεσά τους ήταν και ο βουλευτές της Ν.Δ. Αλέκος Κοντός (ο μόνος από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παραβρέθηκε) που τόνισε ότι «στηρίζει τον αγώνα τους», καταγγέλλοντας την «διγλωσσία» του ΠΑΣΟΚ που άλλα δεσμεύτηκε για τα ΤΑΞΙ με τον προηγούμενο Υπουργό και άλλα στη συνέχεια έπραξε όταν άλλαξε Υπουργό το Υπουργείο Μεταφορών και ανέλαβε ο κύριος Ραγκούσης!!!


«ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»
«Πάντως, οι ταξιτζήδες της Περιφέρειας ζήτησαν συγγνώμη από τον κόσμο για τις όποιες δυσχέρειες προκαλούνται στις συγκοινωνίες από τις κινητοποιήσεις τους, υποστήριξαν ωστόσο ότι η κοινωνία είναι με το μέρος τους. Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν οι κ.κ. Σισμανίδης και Αδρασκέλας, «ζητούμε συγγνώμη απ’ όλο τον κόσμο, αλλά είμαστε αναγκασμένοι...Η δουλειά μας κινδυνεύει με αφανισμό... Μοιράζοντας τα νερά και τα φυλλάδιά μας στην Εγνατία, όλοι οι οδηγοί εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα μας»


Πηγή:  http://maxitisthrakis.blogspot.com/