Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ερώτηση Δερμεντζόπουλου για το κλείσιμο της ΑΤΕ στη Ν. Βύσσα

Ο βουλευτής Έβρου αναδεικνύει στην Βουλή το θέμα μέσα από την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ



EΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ
  • τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
  • τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη
ΘΕΜΑ: «Σχετικά με το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Αγροτικής Τράπεζας στη Δημοτική Κοινότητα Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας».

Στη συνεδρίαση του της 21ης Ιουλίου το ΔΣ της ΑΤΕbank αποφάσισε το κλείσιμο μεταξύ άλλων και του υποκαταστήματος της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Διαμέρισμα της Ν. Βύσσας του Δήμου Ορεστιάδας.

Σημειώνεται ότι η Ν. Βύσσα μέχρι πρότινος (31/12/2010) ήταν έδρα του Καποδιστριακού Δήμου Βύσσας με 10.000 κατοίκους στο σύνολο του. Ακόμη ότι το υποκατάστημα της ΑΤΕ Ν. Βύσσας ήδη έχει υποστεί μείωση προσωπικού κατά 50%. Δουλεύουν μόνο 2 άτομα. Το κατάστημα λειτουργούσε πριν το 2008 με 2 καθαρίστριες και τέσσερις υπαλλήλους. Από 14/5/2011 λειτουργεί με μία καθαρίστρια και δύο υπαλλήλους.

Επι πλέον στο υποκατάστημα της ΑΤΕ Ν. ΒΥΣΣΑΣ εξυπηρετούνται αυτήν τη στιγμή:

  1. Όλοι οι συνταξιούχοι κάτοχοι 2.700 τραπεζικών λογαριασμών. Η επικείμενη κατάργηση του εν λόγω Υποκαταστήματος δημιουργεί μεγάλα προβλήματα εξυπηρέτησης τους και διότι είναι ηλικιωμένοι και να μετακινηθούν στην Ορεστιάδα, αλλά και η εξυπηρέτηση στην ΑΤΕ Ορεστιάδας θα καταστεί προβληματική λόγω της συμφόρησης που θα δημιουργείται εκεί.
  2. Οι τέσσερις βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στην Ν. Βύσσα και έχουν αποκλειστική συνεργασία με το τοπικό κατάστημα της ΑΤΕ σε επίπεδο μισθοδοσίας.
  3. Ο συνεταιρισμός σπαραγγιών Ν. Βύσσας, πασίγνωστος για τις εξαγωγές του στη Γερμανία με τα πιστοποιημένα σπαράγγια Βύσσας, με έσοδα από 2.000.000 Ευρώ έως και 3.000.000 κάθε έτος.
  4. Ο συνεταιρισμός σκόρδου Ν. Βύσσας, επίσης με τα πιστοποιημένα σκόρδα Ν. Βύσσας με έσοδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία περί τα 4.500.000 Ευρώ.

Ως γνωστόν ο πληθυσμός της Ν. Βύσσας κατά 90% είναι καθαρά αγροτικός και για πάρα πολλά χρόνια στηρίζει την ΑΤΕ τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και με τις παραγωγές του. Παραγωγές που έχουν εκλείψει από τον νομό Έβρου και καλλιεργούνται στη Ν. Βύσσα και παρέχουν αποδεδειγμένα έσοδα:
  • από τεύτλα 1.200.000 ευρώ ανά έτος
  • από Φασόλια – αρακά 400.000 ευρώ ανά έτος
  • από ηλίανθο 200.000 ευρώ ανά έτος.

Tο τοπικό κατάστημα της ΑΤΕbank είναι από τα ελάχιστα με συνεχή δραστηριότητα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτώνται oι κ.κ. Υπουργοί

Εάν προτίθενται να προβούν σε κάθε δυνατή ενέργεια προκειμένου να ανακληθεί η ληφθείσα απόφαση σχετικά με το κλείσιμο του καταστήματος της ΑΤΕbank στη Ν. Βύσσα.


Ο Ερωτών Βουλευτής

Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος

Βουλευτής Έβρου

.