Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πιάστηκε στους Κήπους να μεταφέρει χιλιάδες ευρώ και δολάρια

Εκρυβε στην... ρεζέρβα του αυτοκινήτου του 160.000 ευρώ και 100.000 αμερικανικά δολάρια χωρίς να τα έχει δηλώσει στους τελωνειακούς

ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ;
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;



Στο χώρο της ρεζέρβας αυτοκινήτου με αγγλικές πινακίδες το οποίο οδηγούσε Ιρανός εντοπίστηκε σακούλα η οποία περιείχε 160 χιλιάδες € και 100 χιλιάδες δολάρια Αμερικής. Από τα χαρτονομίσματα, που κατασχέθηκαν, το 25% θα καταλήξει άμεσα στο ελληνικό κράτος, ενώ για τα υπόλοιπα θα κρίνουν οι αρμόδιες αρχές.

Ο Ιρανός αφέθηκε ελεύθερος και όπως ισχυρίστηκε στους τελωνειακούς υπαλλήλους, θα μετέφερε τα χρήματα στο Λονδίνο για να αγοράσει μηχάνημα για την εταιρεία στην οποία εργάζεται.
Όσοι περνούν από τελωνεία πρέπει να δηλώνουν αν μεταφέρουν περισσότερα από 10.000 €. Οι τελωνειακοί στους Κήπους έχουν εντοπίσει αρκετές φορές μεγάλα χρηματικά ποσά. Το τελευταίο περιστατικό, είναι από αυτά που προκαλούν μεγάλη έκπληξη, λόγω του μεγέθους του.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αρκετοί Τούρκοι κρεατέμποροι τους τελευταίους μήνες περνούν με μεγάλα χρηματικά ποσά τα σύνορα, προκειμένου να αγοράσουν ζώα από Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία.


Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/