Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Δυσοίωνο το μέλλον για τις ομάδες της Ξάνθης στην Δ' Εθνική

Τουλάχιστον δύο σύλλογοι σκοπεύουν να μην δηλώσουν συμμετοχή στο περιφερειακό πρωτάθλημα και να προτιμήσουν να πέσουν στο τοπικό για οικονομικούς λόγους

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ;


Πολύ δύσκολα τα πράγματα για τις Ξανθιώτικες ομάδες της Ξάνθης, που αγωνίζονται στην Δ΄Εθνική. Πέρα από τον Ορφέα Ξάνθης, που μέχρι τώρα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα και θα συμμετέχει κανονικά, ο Ζυγός και το Εύμοιρο, φαίνεται να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Ο Ηρακλής Ν. Ζυγού, ήταν πρωταθλήτρια ομάδα της Ξάνθης, που τερμάτισε πρώτη στο περσινό πρωτάθλημα της Super Extra τοπικής κατηγορίας και κέρδισε το εισιτήριο για την Δ΄Εθνική. Ο Ηρακλής εκτός απροόπτου δεν θα υποβάλει δήλωση συμμετοχής στην Δ΄ Εθνική για οικονομικού λόγους και θα παραμείνει η ομάδα στις Τοπικές κατηγορίες του νομού.


Σαν να μην έφτανε αυτό, η ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου, που πέρυσι βρέθηκε στην ίδια θέση με τον Ζυγό, αλλά κατάφερε να συμμετέχει και να παραμείνει στην κατηγορία, τερματίζοντας στην 9η θέση του πρωταθλήματος, πιθανότατα θα ακολουθήσει την κατιούσα για οικονομικούς και πάλι λόγους και θα προτιμήσει και αυτή το Τοπικό πρωτάθλημα, από την Δ΄ Εθνική. Ο πρόεδρος της ομάδας, Πόλυς Φωτιάδης, με το που τελείωσε η προηγούμενη σεζόν, έκανε λόγω για οικονομική στήριξη του συλλόγου και από άλλους παράγοντες του νομού, γιατί δεν θα μπορέσει από μόνος του να αναλάβει όλα τα οικονομικά βάρη και να κρατήσει την ομάδα στην Δ΄Εθνική. Αν δεν υπάρξει γρήγορα κάποια κίνηση, τότε είναι πολύ πιθανό να αποσυρθεί η ομάδα από το Περιφερειακό πρωτάθλημα.


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/