Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

H οικογένεια Τζούριτς αποκαλύπτεται...

Τα τέσσερα μέλη της - συν ο σκύλος - θυμούνται τα χρόνια στην Ορεστιάδα και δεν ξεχνούν τους δεσμούς με τον Έβρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ


Η οικογένεια Τζούριτς παρουσιάστηκε από το περιοδικό της ΕΟΠΕ ¨Volley B@ll¨ , με τα τέσσερα μέλη αυτής να τοποθετούνται και στο εξώφυλλο του! Η συνέντευξη είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας, στην οποία παρουσιάζονται πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές από την προσωπικότητα των αθλητών αλλά αναφέρονται και οι δυσκολίες που πέρασε η οικογένεια διαχρονικά.


Στη αρχή της συνέντευξης , οι γονέις του Δημήτρη Τζούριτς παρουσιάζουν άγνωστα στοιχεία για τον παίχτη της Τρεντίνο ενώ αξίζει να σημειωθεί πως πατέρας και υιός δεν είχαν καλές σχέσεις στον χώρο του βόλει ¨Του έκανε παρατηρήσεις και του έλεγε ότι θα τον έδιωχνε από την προπόνηση αν δεν ηρεμούσε. Σας πληροφορώ ότι τον είχε διώξει πάρα πολλές φορές από το γυμναστήριο. Ερχόταν ο Δημήτρης σπίτι, πέταγε με μανία την τσάντα και μου έλεγε: ‘Από όλους τους ανθρώπους του κόσμου, ο μπαμπάς μου έπρεπε να είναι προπονητής μου;’. Ήταν πολύ νευρικό παιδί και στις προπονήσεις. Φώναζε στους συμπαίκτες του, αλλά με τη βοήθεια του Μίλαν ηρέμησε. Όποιος άλλος και αν ήταν προπονητής του δεν θα μπορούσε να τον κοντρολάρει. Από τη χρονιά που πήγε στον Ολυμπιακό είναι άλλος άνθρωπος¨.

 Η Ορεστιάδα είναι στην καρδιά όλων των μελών της οικογένειας Τζούριτς, παρότι οι πρώτες εντυπώσεις δεν ήταν οι καλύτερες «Όταν είχαμε πάει στην Ορεστιάδα, στην αρχή μας φάνηκε… βουνό. Ερχόμασταν από την Ιταλία και η Ορεστιάδα έμοιαζε με χωριό. Τελικά, όμως, περάσαμε υπέροχα. Δεν σας κρύβω ότι ακόμη και τώρα έχουμε αρκετούς φίλους και όταν ανεβαίνουμε πάντα περνάμε καλά. Στον Ζαφειράκη Νάουσας και τον Έσπερο, νομίζω ότι ήταν οι πιο δύσκολες χρονιές. Κυρίως οικονομικά».


Ξέχασε τον γιο του στο κλειστό

Ο Μίλαν Τζούριτς μπορεί να είναι υπερήφανος για τον γιο του, ωστόσο ¨κατάφερε¨ και τον ξέχασε στο κλειστό μετά από μία προπόνηση, όταν και αγωνιζόταν στον ΑΟ Ορεστιάδας «Κοιτάξτε, όποτε είχα την ευκαιρία έπαιρνα τα παιδιά στο γήπεδο. Θυμάμαι, όταν πήγα τον Δημήτρη στην Ορεστιάδα. Είχα, τότε, προπονητή τον Γιώργο Τεκτονίδη, έναν πολύ καλό άνθρωπο που με βοήθησε πάρα πολύ. Με άφηνε να παίρνω τον Δημήτρη, ο οποίος έπαιζε σε μια γωνιά κι εγώ έκανα προπόνηση. Όταν έκανα υποδοχή είχα το μυαλό μου και στον μικρό. Πάντα, μετά την προπόνηση, με περίμενε μια κρύα μπύρα. Μια ημέρα έκανα μπάνιο και όπως ήμουν κουρασμένος ήπια δυο-τρεις μπυρίτσες. Πήγα σπίτι, η γυναίκα μου άνοιξε την πόρτα και με είδε μόνο μου. ‘Που είναι ο Δημήτρης;’ με ρώτησε και τότε κατάλαβα ότι τον είχα ξεχάσει στο γυμναστήριο!».

Στον ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος, ο Ολυμπιακός επικράτησε του Παναθηναικού με 3-2 , ωστόσο ο Δημήτρης Τζούριτς είχε αλλού το μυαλό του. Όλο το βράδυ, έμεινε άυπνος , προκειμένου να πληροφορείται για την εξέλιξη της εγχείρισης της αδερφής του Ιβάνα, στην οποία αφιέρωσε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 3 μήνες «Γύρω στις 12.30 το βράδυ έφυγα από το νοσοκομείο και έμεινε ο μπαμπάς. Ανά δύο ώρες, μέχρι τις έξι το πρωί, μάς έλεγαν οι γιατροί πώς πήγαινε η εγχείρηση. Δεν έκλεισα μάτι από την αγωνία».


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/