Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Υποχρεωτικοί αναδασμοί σε Εβρο και Ροδόπη, εκούσιοι σε Εβρο και Ξάνθη

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πρόγραμμα αναδασμού 1,2 εκατ. στρεμμάτων που θα τρέξει στις Περιφέρειες

                        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Σε εξέλιξη το πρόγραμμα αναδασμού, συνολικής έκτασης 1.219.270 στρεμμάτων, υποχρεωτικών και εκούσιων αναδασμών, που θα τρέξει στις Περιφέρειες.

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, που γνωστοποιήθηκε χθες, εγκρίθηκε το πρόγραμμα αναδασμού, το οποίο εισηγήθηκε η Διεύθυνση Πολιτικής Γης και θα καθορίζεται από τους περιφερειάρχες.

Προτεραιότητα δίνεται σε αναδασμούς που είναι ήδη σε εξέλιξη, για να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η προτεραιότητα εκτέλεσης των προγραμμάτων αναδασμού θα καθορίζεται από τους οικείους περιφερειάρχες.

Οι εκούσιοι αναδασμοί αφορούν αγρότες που ήθελαν να ενοποιήσουν την κατακερματισμένη ιδιοκτησία τους και να ενοποιήσουν τον κλήρο τους, συνεννοούμενοι με γείτονες, συγγενείς κ.ά.

Οι υποχρεωτικοί αναδασμοί αφορούν απαλλοτριώσεις από αγρότες που αναγκάστηκαν να παραχωρήσουν τη γη τους στο κράτος για την υλοποίηση δημόσιων έργων: αρδευτικών - αντιπλημμυρικών έργων, φραγμάτων, δημόσιων δρόμων, όπως μας εξήγησε ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Κανελλόπουλος.

Οι υποχρεωτικοί αναδασμοί αφορούν έκταση 403.052 στρεμμάτων σε 11 νομούς της χώρας: Εβρου, Ροδόπης, Δράμας, Σερρών, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας.

Εκούσιοι αναδασμοί είναι σε εξέλιξη σε 24 νομούς της χώρας, συνολικής έκτασης 816.218 στρεμμάτων: Εβρου, Ξάνθης, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Γρεβενών, Φλώρινας, Σερρών, Κιλκίς, Καστοριάς, Πιερίας, Ιωαννίνων, Λάρισας, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λέσβου, Ηρακλείου.
 
 
Πηγή:  http://www.enet.gr/