Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Παραδόθηκε ο δρόμος Αλεξανδρούπολη – Απαλός

Και επίσημα στην κυκλοφορία το βελτιωμένο τμήμα της Εθνικής Οδού 2 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Ως ένα από τα πολύ σημαντικά και ποιοτικά έργα που αφορούν την Αλεξανδρούπολη, πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης τη βελτίωση και αναβάθμιση της εικόνας της ανατολικής εισόδου της πόλης. «Το έργο είναι εξαιρετικά ποιοτικό, παρέχει συνθήκες άνετης και ασφαλούς κυκλοφορίας, και συμβάλλει στη συγκοινωνιακή αποσυμφόρηση της πόλης, που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα. Το παρόν έργο έχει ένα κόστος περίπου 18 εκατ. ευρώ και θα συμπληρωθεί και θα ολοκληρωθεί με την επόμενη εργολαβία, που αφορά τη βελτίωση του τμήματος από Απαλό έως Λουτρά, του οποίου η διαδικασία ένταξης προγραμματίζεται εντός του 2012 με προϋπολογισμό 21,5 εκατ. ευρώ. Μαζί, λοιπόν, με την περιφερειακή οδό της Αλεξανδρούπολης, δημιουργούμε, θεωρώ, μια καλή συγκοινωνιακή προσβασιμότητα της πόλης, και παράλληλα διασυνδέουμε την πόλη της Αλεξανδρούπολης με τον κάθετο άξονα, τον Αρδάνιο – Μάνδρα – Ψαθάδες – Ορμένιο, διασυνδέουμε την πόλη με τα εθνικά και τα διευρωπαϊκά δίκτυα.»
Ο κ. Γιαννακίδης επανέλαβε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας, της Π.Ε. Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης. «Η φυσική παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη, του οικείου Δημάρχου και του Περιφερειάρχη αναδεικνύει ότι εμείς πορευόμαστε για το μέλλον του τόπου, με πλήρη συνεργασία, με έναν κοινό βηματισμό, τόσο όσον αφορά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, η οποία ολοκληρώνεται σε 1-2 χρόνια, όσο και με προπαρασκευή για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Θεωρώ πως θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να δημιουργήσουμε προοπτικές εξελικτικής αναπτυξιακής πορείας για τον Έβρο, την Π.Ε. Έβρου, μια περιοχή που έχει αντιμετωπίσει, και αντιμετωπίζει, σοβαρά αναπτυξιακά προβλήματα και διαχρονικές αναπτυξιακές στερήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παρισταμένους, την κα Αντιπεριφερειάρχη, τον κ. Δήμαρχο, τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για αυτό το εξαιρετικό έργο. Εμείς σήμερα ολοκληρώσαμε ένα έργο, αύριο σχεδιάζουμε το επόμενο, κι επειδή πιστεύω ότι η έννοια του δημοκρατικού προγραμματισμού είναι μια αδιάλειπτη, αέναη διαδικασία, θα σχεδιάζουμε, λοιπόν, κάθε μέρα για την επόμενη μέρα.»

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε για το συγκεκριμένο έργο «Βελτιώνεται και αναβαθμίζεται η ανατολική είσοδος της πόλης μας. Είναι να έργο πραγματικά πολύ σημαντικό για την περιοχή μας, ένα έργο το οποίο περιμέναμε, και νομίζω ότι τον λίγο καιρό που είναι στη διάθεση των πολιτών δείχνει ακριβώς και τη σημασία που έχει για αυτή την πόλη, για τους επισκέπτες της, γενικότερα για όλους τους ανθρώπους. Να ευχηθούμε να είναι και αναίμακτος αυτός ο δρόμος, και να είναι μόνο καλοτάξιδος.