Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

«Μάνα εξ’ ουρανού» το ενδιαφέρον των Κινέζων για τον Κατόνγκο

Οι Κινέζοι φαίνεται ότι εκτός από λιμάνια (και ίσως την ΣΕΚΑΠ) αγοράζουν και... παίκτες από ελληνικές ομάδες

ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ;


Από ότι φαίνεται οι Κινέζοι εκτός από λιμάνια αγοράζουν και παίκτες από την Ελλάδα. Εξάλλου δεν είναι μυστικό ότι παγκοσμίως είναι από τα ισχυρά οικονομικά κράτη. Σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκεται -σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ- η Σκόντα Ξάνθη με την κινέζικη Henan Jianye για την παραχώρηση του Κατόνγκο. Από τη στιγμή που βγήκε ανακοίνωση, ουσιαστικά είναι τελειωμένη η δουλειά. Στον τίτλο γράφουμε για μάνα εξ’ ουρανού. Θα εξηγήσουμε το γιατί. Ο Κρις Κατόνγκο πέρυσι το καλοκαίρι ήρθε με αρκετές περγαμηνές στην Σκόντα Ξάνθη και μετά τον Μπόατενγκ ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή αλλά και με το πιο βαρύ συμβόλαιο σε διάρκεια χρόνου βέβαια. Πάμε πρώτα στις περγαμηνές. Σε πολλά παιχνίδια μάς έκανε να αναπολούμε τον Κιντάνα!!!! Γενικά λίγα πράγματα. Εξαίρεση το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στον Παναθηναϊκό, αυτό θα είδαν και οι Κινέζοι,ενώ σαν χαρακτήρας ήταν από τους πλέον περίεργους, όσον αφορά την συνέπειά του είχε σκαμπανεβάσματα. Με λίγα λόγια από έναν παίκτη που σε καμία περίπτωση δεν έκανε την διαφορά, η ομάδα γλιτώνει και από ένα μεγάλο συμβόλαιο. Τώρα αν καταφέρει και πάρει και μια καλή αποζημίωση για την παραχώρησή του το κέρδος θα είναι διπλό. Για το αν φέτος θα τα πήγαινε καλύτερα σε σχέση με πέρυσι, το χέρι στη φωτιά δεν το βάζει κανείς.


Σιγά μην κλάψει

Οι πληροφορίες που έχουμε από το περιβάλλον του Μαρίνου Ουζουνίδη -αν ευσταθούν- μιλούν για το ότι ο νεαρός τεχνικός δεν πρέπει να στεναχωρήθηκε για την αποχώρηση του μέσου από την Ζάμπια. Αγωνιστικά δεν πρέπει να τον είχε και σε μεγάλη εκτίμηση.


Ένα ακόμα κενό

Ακόμη και αν δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Κατόνγκο είναι σίγουρο ότι με τα λεφτά που «περισσεύουν» από την αποχώρησή του η ομάδα αν κινηθεί σωστά και έξυπνα θα φέρει καλύτερο παίκτη και ίσως και με λιγότερα χρήματα.


Υ.Σ: Αν φωνάξει κανείς στα Πηγάδια «Όποιος στεναχωρήθηκε από την αποχώρηση Κατόνγκο να σηκώσει το χέρι» θα χρειαστεί να ξαναφωνάξει γιατί θα πιστεύει ότι δεν τον ακούνε….


Πηγή: http://xanthireds.blogspot.com/