Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Και νέα προληπτική ανάκληση προϊόντος με υποψίες για E-coli

Μετά τον κατεψυγμένο κυμά και τα σουτζουκάκια που βρέθηκαν μολυσμένα σε σουπερμάρκετ Lidl της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΥΠΟΠΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ;


Στην προληπτική ανάκληση προϊόντος σπόρων τριγωνέλλας προέβη ο ΕΦΕΤ, με την υποψία ότι έχουν μολυνθεί με το βακτήριο E-coli. Πρόκειται για προϊόν που ήρθε στην Ελλάδα σε 24 τεμάχια μόνο, τα οποία και πουλήθηκαν με αποτέλεσμα ο ΕΦΕΤ να μην μπορεί να κάνει έλεγχο.

Το προϊόν αφορά σε σπόρους τριγωνέλλας, με την εμπορική επωνυμία «Bockshornklee- Saat», προέλευσης Αιγύπτου, οι οποίοι διακινήθηκαν στην ελληνική επιχείρηση «Παραδοσιακή Ολύμπου ΑΒΕΕ» (Τσαλδάρη 8, Κατερίνη), μέσω της γερμανικής εταιρείας «Davert GmbH».

Διατίθονται σε συσκευασίες των 125gr, με δύο ημερομηνίες ελάχιστης διατηρησιμότητας: 19.01.2012 και 24.05.2012.

Και τα 24 τεμάχια από τα προϊόντα πουλήθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο και Δεκέμβριο στις 13.08.2010 και στην 01.12.2010 αντίστοιχα.

Ο ΕΦΕΤ τονίζει ότι έπειτα από επικοινωνία με το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), επιβεβαιώνεται ότι δεν έχουν παρατηρηθεί κρούσματα αιμολυτικού – ουραιμικού συνδρόμου (HUS) / STEC διάρροια στην εν λόγω περιοχή όπου διακινήθηκε το προϊόν.

Υπενθυμίζεται πως χθες ανακλήθηκαν δυο προϊόντα κρέατος από τα σουπερμαρκετ LIDL, μολυσμένα με στέλεχος του e-coli.

.