Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Κλείνει και η σχολή αστυνομίας Ξάνθης;


Μετά το Στρατολογικό Γραφείο
που μεταφέρθηκε στην Κομοτηνή (αν και η έδρα του Δ' ΣΣ είναι στην Ξάνθη), όλα δείχνουν ότι μετακομίζει και η Σχολή Αστυνομίας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Ήρθε κι η σειρά της Σχολής Αστυνομίας Ξάνθης όπως όλα δείχνουν, να πέσει "θύμα" του Καλλικράτη αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρεται στην Κομοτηνή. Ακόμη μια διάψευση βέβαια δίνεται απ' τον Διοικητή της σχολής Ε. Γκίκα που όμως δεν είναι δρα καθησυχαστικά μετά τις απανωτές διαψεύσεις του πρόσφατου παρελθόντος για άλλες "καλλικρατικές" μεταφορές υπηρεσιών απ' την Ξάνθη που επαληθεύτηκαν. Άλλωστε οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι η πώληση των κτιρίων που στεγάζεται η σχολή της Ξάνθης.


Με περισσότερους σπουδαστές φέτος αλλά...

Μάλλον δεν γνωρίζει όντως κάτι συγκεκριμένο για το θέμα ο Διοικητής της σχολής κ. Γκίκας αφού όπως ειλικρινώς δήλωσε: "όχι μόνο δεν έχουμε καμία σχετική τέτοια πληροφόρηση αλλά αντίθετα όλα δείχνουν ότι φέτος θα έχουμε ακόμη περισσότερους σπουδαστές από πέρυσι. Η εκτίμησή μου μάλιστα αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι ενώ για φέτος είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα προσληφθούν μόλις 650 σπουδαστές πανελλαδικά, έναντι 900 πέρυσι, η αντίστοιχη προκήρυξη που ανακοινώθηκε μόλις σήμερα αναφέρει ότι τελικά θα εισαχθούν, μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων συνολικά 1300 σπουδαστές. Λογικό επακόλουθο αυτού είναι πως αφού στην περίοδο που μόλις τελείωσε είχαμε 150 σπουδαστές, οι οποίοι πλέον παίρνουν τον δρόμο για την πρακτική τους εκπαίδευση, από την αρχή της νέας σεζόν θα υποδεχθούμε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό σπουδαστών".

Στην ερώτηση για το συνολικό προσωπικό που απασχολείται στην Σχολή, ο κ. Γκίκας ενημέρωσε ότι: «σ' αυτήν υπηρετούν αυτή τη στιγμή περίπου 40 μόνιμοι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και αστυφύλακες, 15 άτομα μόνιμου πολιτικού προσωπικού, καθώς και σημαντικός αριθμός εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέσω εργολαβιών για την καθαριότητα και την παροχή άλλων συναφών υπηρεσιών, οι οποίες γίνονται με ντόπιες επιχειρήσεις». Συμφώνησε πάντως και ο ίδιος στο ότι θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τον τόπο τυχόν αναστολή της λειτουργίας της Σχολής και μεταφορά των σπουδαστών της σε άλλη γειτονική Σχολή, αφού όπως είπε: «όλες οι προμήθειες που αφορούν την σχολή γίνονται από τοπικές επιχειρήσεις, ενώ και η γενικότερη συνεργασία μας με την τοπική κοινωνία είναι άψογη».


Ακόμη ένα πλήγμα για την Ξάνθη!

Οι προεκτάσεις μιας τέτοια κίνησης είναι εύκολονα διαπιστωθούν απ' τον καθένα αφού η έλλεθιψη τόσο του προσωπικού όσο και των σπουδαστών απ' την Ξάνθη και τον οικονομικό ιστό της, θα επιφέρουν επιπλέον επιβάρυνση την εποχή που δεν αντέχει πλέον! Μια άλλη παράμετρος είναι κι αυτή της αστυνομικής ενίσχυσης της Ξάνθης που φυσικά θ' αποδυναμωθεί στην περίπτωση παύσης λειτουργίας της σχολής κι όπως θυμίζουμε, σε απάντηση του αρμόδιοι υπουργού σε ερώτηση του Α. Κοντού ανέφερε ότι η ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης της Ξάνθης θα επέλθει απ' την δημιουργία Κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών. Ωστόσο και οι ψυχολογικοί λόγοι για τους κατοίκους της περιοχής δε μπορούν να παρακαμφθούν αφού οι ξανθιώτες πλέον παρακολουθούν την συνεχόμενη κι ωραιοποιημένη αποψίλωση της Περιφερειακής Ενότητας με ταυτόχρονη ενίσχυση της γειτονικής Κομοτηνής ως έδρας της ΠΑΜΘ με δικαιολογία που ακούει στο όνομα "Καλλικράτης" κι επεκτείνεται πλέον σ' όλους τους τομείς της καθημερινής ζωής.


Πηγή:  http://www.xanthionline.com/