Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Οι αμερικανοί Bib Blood και οι Dead Gum απόψε στην Ξάνθη

Στην Αυλή του Λαογραφικού Μoυσείου, στην πρώτη από τις μόλις τρεις εν Ελλάδι συναυλίες που θα δώσουν

                             ΔΙΑΒΑΣΤΕ
                 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η ανεξάρτητη και πάντα ανήσυχη δισκογραφική Phase! καλεί τους Big Blood από Αμερική για τρεις συναυλίες στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη).

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Dead Gum.


BIG BLOOD (USA)

Πως θα ακουγόταν μια συνάντηση των HP Lovecraft, Dead Moon και Jefferson Airplane;

Αναδυόμενοι από τις στάχτες των Cerberus Shoal, oι Big Blood, το κουαρτέτο των Asian Mae, Caleb Mulkerin, Rose Philistine και Colleen Kinsella εμφανίζονται στην σκηνή μόνο ως ντουέτο. Ως Cerberus Shoal έχουν συνεργαστεί με τον Alan Bishop και τον Herman Dune, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Michael Gira (Swans) έχει κυκλοφορήσει στην εταιρία του -Young God- το side project τους, Fire on Fire.

Με φανατικούς ακροατές ανά τον κόσμο και σπάνιες εμφανίσεις στο ευρύτερο κοινό, οι Big Blood έχουν κατακτήσει επάξια την θέση ενός καλτ, απόκρυφου αουτσάιντερ συγκροτήματος. Κάθε συναυλία τους αποτελείται από διαφορετικά στοιχεία κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες τις κάθε βραδιάς. Στην Ξάνθη θα τους συνοδεύει ο Brother Oak στα τύμπανα, συστατικό που κάνει αυτή την εμφάνιση ακόμα πιο σπάνια!

Περπατώντας στα τυφλά ανάμεσα στα τραγούδια του έτερου, η Kinsella και ο Caleb συνθέτουν μια παράξενη, σκοτεινή, αποκαλυπτική ατμόσφαιρα στις συναυλίες τους.

 
 
O Παναγιώτης Σπούλος ως Dead Gum χρησιμοποιεί κυρίως την κιθάρα και την φωνή μέσα από μερικά εφέ για την δημιουργία στιγμιαίων συνθέσεων, ψυχεδελικών κολάζ και άμεσων 'γυμνών' ξεσπασμάτων. Πλήρως αυτοσχεδιαστική και ψυχογραφική, η μουσική έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και lo-fi υφή, φλερτάροντας με το punk, την bedroom pop και τον αναλογικό θόρυβο.



Διοργάνωση:
ΦΕΞ - ΠΑΚΕΘΡΑ - PHASE!


.