Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Πως διασφαλίζεται και... αναβαθμίζεται (;!!!) με τη συγχώνευση η λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου


Ο διοικητής του Δημήτρης
Λαζόπουλος εξηγεί γιατί η
συγχώνευση με αυτό της
Αλεξανδρούπολης δεν
συνιστά υποβάθμιση   

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ


Η τελική πρόταση του Υπουργείου Υγείας δεν έκρυβε εκπλήξεις για το πολύτιμο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Επιβεβαιώνει τον ιδιαίτερο ρόλο του στην κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών του Βορείου( και όχι μόνο) Έβρου, την αποδοτική λειτουργία του (15,8 νοσηλευθέντες ανά ιατρό!) και προβλέπει τη διατήρηση τόσο του συνόλου των κλινών (112) όσο και του συνολικού αριθμού των ειδικών ιατρών που υπηρετούν(59).

Σε διοικητικό επίπεδο διασυνδέεται με το Π.Γ.Ν.Α και ο εκπρόσωπος της διοίκησης (αναπληρωτής διοικητής) υπηρετεί στο Διδυμότειχο. Στόχος τίθεται η κοινή λειτουργία σε θέματα προμηθειών ,διαγωνισμών και ειδικών υπηρεσιών . Με τη προτεινόμενη διασύνδεση θα διευρυνθούν οι δυνατότητες αξιοποίησης του εύρους των ειδικοτήτων του Π.Γ.Ν.Α και αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου για την εφαρμογή της πρότασης έχει να διευθετήσει μια εσωτερική συγχώνευση (Καρδιολογική Κλινική –Στεφ.Μονάδα).

Στην σαφή πορεία αναβάθμισης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου σημαντική στιγμή προβλέπεται να είναι η εντός του καλοκαιριού λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής,καθώς ανέλαβε υπηρεσία και ο τέταρτος (απαραίτητος) ειδικός παιδίατρος .


Δημήτρης Λαζόπουλος


Πηγή:  http://gatzoli.blogspot.com/