Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σύλληψη στην Ξάνθη για πλαστά χαρτονομίσματα και αρχαιοκαπηλεία

37χρονος επιχείρησε να πουλήσει σε αστυνομικό 5.000 πλαστά ευρώ έναντι 2.750 γνήσιων
Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν πέντε παλαιά βιβλία, με αραβική γραφή, του περασμένου αιώνα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής (01.07.2011), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, 37χρονος ημεδαπός, για διακίνηση παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και παράβαση νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι 37χρονος ημεδαπός διακινεί παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, αστυνομικός του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, ύστερα από προκαθορισμένο ραντεβού, εμφανίστηκε σ’ αυτόν ως υποψήφιος αγοραστής. Ο αστυνομικός παρέδωσε στον 37χρονο το χρηματικό ποσό των 2750 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και παρέλαβε από αυτόν εκατό (100) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας.

Σε έρευνα στο όχημα και στην οικία του 37χρόνου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (20) χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας, καθώς και πέντε (05) παλαιά βιβλία, με αραβική γραφή, τα οποία χρονολογούνται πέραν της τελευταίας εκατονταετίας. Επιπλέον κατασχέθηκε και το όχημα του 37χρονου.

Τα κατασχεθέντα βιβλία θα αποσταλούν στην ΙΘ΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Κομοτηνής για πραγματογνωμοσύνη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.

.