Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Σύλληψη ενός διακινητή και τριών λαθρομεταναστών στις Φέρες

Ιρακινός ο πρώτος, συμπατριώτες του και ένας παλαιστίνιος οι παράνομοι

Χρησιμοποιούσαν όχημα που είχε κλαπεί στην Κηφισιά της Αθήνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Συνελήφθησαν χθες (03-07-2011), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και αξιωματούχων του FRONTEX, ένας (1) διακινητής υπήκοος Ιράκ και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες (οι δύο εξ αυτών υπηκοότητας Ιράκ και ο τρίτος Παλαιστίνης).

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Κυριακής (03-07-2011), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, προσέκρουσε σε κολώνα πρατηρίου υγρών καυσίμων, που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Φερών, στο ύψος του χωριού Μοναστηρακίου. Ο οδηγός του οχήματος εγκατέλειψε το χώρο του τροχαίου και κατευθύνθηκε πεζός σε κοντινή θαμνώδη περιοχή.

Στο σημείο κατέφθασε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Φερών και διαπίστωσε ότι το όχημα είχε κλαπεί από την Κηφισιά Αττικής και οι πινακίδες που έφερε αντιστοιχούσαν σε όχημα που είχε κλαπεί από την Αθήνα.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Συνοριακής Φύλαξης Φερών και του Αστυνομικού Τμήματος Φερών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου και Αξιωματούχων Φιλανδίας του FRONTEX, μετά από αναζητήσεις, εντόπισαν σε θαμνώδη περιοχή, κοντά στο σημείο του ατυχήματος, τον οδηγό (διακινητή) του αυτοκινήτου και τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην κατοχή του διακινητή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, οι πινακίδες κυκλοφορίας, ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης

.