Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Το "Έθνος" για την επίσκεψη Κιλιτσντάρογλου σε Ξάνθη, Κομοτηνή

Το σημερινό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας για την προχθεσινή περιοδεία του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 - ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΜΕ ΙΜΒΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΕΣ ;


Τη "συνηθισμένη διαδρομή", που έχουν πλέον καθιερώσει όλοι οι Τούρκοι αξιωματούχοι που επισκέπτονται την Ελλάδα, ακολούθησε και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου περιοδεύοντας σε Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Κομοτηνή. Ο Τούρκος πολιτικός βρέθηκε στην Αθηνά για τη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και κατόπιν επέστρεψε μέσω Θεσσαλονίκης οδικώς στην Τουρκία.

Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Κιλιτσντάρογλου επισκέφθηκε το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ, ενώ στην Ξάνθη επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Α. Μετέ, την "Τουρκική Ενωση Ξάνθης", ενώ μετέβη και στον Ιασμο που έγινε δεκτός στο δημαρχείο της πόλης.

"Η καρδιά μου είναι πάντοτε μαζί σας", είπε ο Τούρκος πολιτικός κατά την υποδοχή του στην Κομοτηνή στο τούρκικο προξενείο και κατόπιν επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ι. Σερήφ.

Ο κ. Κιλιτσντάρογλου επισκέφθηκε και την "Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής", ενώ συναντήθηκε και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Χατζηοσμάν και στελέχη της μειονότητας που τον συνόδευσαν μάλιστα στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, όπου απέτισαν φόρο τιμής.

Πριν από την αναχώρησή του από την Αθήνα ο κ. Κιλιτσντάρογλου συναντήθηκε και με αντιπροσωπεία των Κωνσταντινουπολιτών και των Ιμβρίων, οι οποίοι επεσήμαναν ότι δεν αρκεί μόνο ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων εφεξής, αλλά αποτελεί βασική ανάγκη η "αποκατάσταση και επανόρθωση των αδικιών του παρελθόντος".


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/