Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τάχθηκε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

«Επιθυμώ να δώσω θάρρος και ελπίδα», είπε o Γκίντο Βεστερβέλε κατά την προχθεσινή επίσκεψή του στον Οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Η Σχολή της Χάλκης είναι χώρος πολιτισμού, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του ευρωπαϊκού πολιτισμού» είπε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος επισκέφθηκε τη Σχολή.


«Επιθυμώ με την εδώ παρουσία μου να δώσω θάρρος και ελπίδα και να εκφράσω την υποστήριξη μου στην προοπτική της επαναλειτουργίας της. Η Σχολή διαθέτει μία υπέροχη βιβλιοθήκη. Εκφράζω την ευχήν συντόμως η βιβλιοθήκη να εξυπηρετεί τις επιστημονικές ανάγκες των φοιτητών της Σχολής» υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εκδόθηκε τη Δευτέρα αναφέρει ότι ο κ. Βεστερβέλε επισκέφθηκε τη Σχόλη το περασμένο Σάββατο, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Γερμανίας δρ Eckart Cuntz, την γενική προξένο της Γερμανίας Brita Wagener και κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών.

Τον Γερμανό ΥΠΕΞ υποδέχθηκε στη Σχολή ο μητροπολίτης Μοσχονησίων Αποστόλος, ο διάκονος Ιωακείμ Μπίλλης, υπογραμματέας της Συνόδου, και ο πατήρ Δοσιθέος Αναγνωστοπούλος, διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου.

Ο κ. Βεστερβέλε περιηγήθηκε στο Καθολικόν της Σχολής, στις αίθουσες διδασκαλίες, στη Βιβλιοθήκη και σε άλλους χώρους, ενώ υπέγραψε και το βιβλίο επισκεπτών.

.