Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Υποδοχή ηρώων στους θρακιώτες νικητές των Special Olympics

Επέστρεψαν με τα μετάλλια στα στήθη οι αλεξανδρουπολίτες αθλητές Βάκης Πεταλούδης και Σταμάτης Παπάζογλου

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ
ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;


Τους Αλεξανδρουπολίτες αθλητές Βάκη Πεταλούδη και Σταμάτη Παπάζογλου, οι οποίοι διακρίθηκαν στους αγώνες Special Olympics 2011 στην Αθήνα, υποδέχτηκαν, κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο Δημόκριτος, σε κλίμα έντονης συγκίνησης και υπερηφάνειας, οι τοπικές αρχές, μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics,φορείς, συγγενείς και φίλοι.


Οι δύο πρωταθλητές προσέφεραν απλόχερα χαρά και υπερηφάνεια στο κόσμο της Αλεξανδρούπολης και μετέφεραν το μήνυμα της δύναμης του αθλητισμού και της θέλησης για ζωή πέρα από κάθε εμπόδιο. Συγκεκριμένα ο κολυμβητής, Βάκης Πεταλούδης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25 μέτρα ελεύθερο, καθώς επίσης και χάλκινο μετάλλιο στα 50 μέτρα ύπτιο.

Με τη σειρά του, ο δρομέας Σταμάτης Παπάζογλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 4x100 μέτρα τρέξιμο. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν, για την αμέριστη συμβολή τους στις επιτυχίες των αθλητών, η προπονήτρια Δάφνη Δεληγιάννη και η πρόεδρος του αθλητικού συλλόγου ΑΜΕΑ της Αλεξανδρούπολης «Κότινος», Έλσα Ταχαή.

Στο αεροδρόμιο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics Αθήνα 2011 και Πρέσβης Καλής Θελήσεως, κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Γεωργία Νικολάου - Μαυρανεζούλη, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Αλεξ/πολης και μέλος της τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Special Olympics, κ. Χρήστος Ζιώγας, ο Κήρυκας Εθελοντισμού Special Olympics σε όλη την Ελλάδα, πατέρας Απόστολος Καβαλιώτης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Θυμιανίδης, καθώς και πλήθος πολιτών που θέλησαν να τιμήσουν και να συγχαρούν από κοντά τους εβρίτες πρωταθλητές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου - Μαυρανεζούλη δήλωσε: «Τα συναισθήματα είναι πολλά, μοναδικά, χαρά, συγκίνηση, ενθουσιασμός, περηφάνια, αναγνώριση από όλους εμάς αυτής της μεγάλης προσπάθειας. Όλοι εμείς, πολιτικοί, συγγενείς, φίλοι, εθελοντές, απλοί πολίτες συμμετέχουμε σε αυτή τη χαρά του αθλητισμού, αυτή τη χαρά της ζωής. Συγχαρητήρια στα παιδιά μας! Συγχαρητήρια σε αυτούς που ήταν δίπλα τους σε αυτόν τον μαραθώνιο! Ελπίζουμε οι Αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011 να ήταν μόνο η αρχή και κάθε χρόνο να τους βλέπουμε και σε υψηλότερα βάθρα!»


Πηγή:  http://www.thrakisport.gr/