Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Και το ρεπορτάζ της "Ελευθεροτυπίας" για τους ύμνους Κιλιτσντάρογλου από την Θράκη για τον Παπανδρέου

Τον χαρακτήρισε "καλό σοσιαλιστή", προκαλώντας μάλιστα την αντίδραση του (πασόκου) βουλευτή Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή που έκανε νέα επίθεση στον Πρωθυπουργό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ


«Ο Παπανδρέου έχει ικανότητες για να βγάλει την Ελλάδα από αυτήν τη στενωπό». Με τα λόγια αυτά ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή, έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνα πρωθυπουργού και συνέχισε: «Είναι ένας καλός σοσιαλιστής και τον συγχάρηκα για το δυναμισμό του, λέγοντάς του ότι με τη δυναμική που διαθέτει πιστεύουμε ότι θα ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα».

Ο πρόεδρος της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης αναχωρώντας από την Αθήνα οδικώς, επισκέφθηκε πρώτα στη Θεσσαλονίκη το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ και στη συνέχεια έφθασε στη Θράκη και μίλησε στις δύο Ενώσεις της μειονότητας, σε Ξάνθη και Κομοτηνή.

Χωρίς ακρότητες και λαϊκισμούς, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε στον ιδρυτή του κόμματός του, τον Κεμάλ Ατατούρκ, και σημείωσε: «Βρισκόμαστε στα χώματα όπου γεννήθηκε ο ιδρυτής του κόμματός μας και αναμορφωτής της νέας Τουρκίας. Ο άνθρωπος που οραματίστηκε έναν κόσμο σύγχρονο και ειρηνικό».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι «είναι σε πολύ καλό κλίμα» τονίζοντας για τη μειονότητα: «Ως κόμμα πιστεύουμε ότι οι μειονότητες μπορούν να εδραιώσουν τις σχέσεις των λαών και χωρών», προσπερνώντας ως μη λεγόμενες τις τοποθετήσεις των προγενέστερων ομιλητών, οι οποίοι έκαναν λόγο για προβλήματα ή και «αγώνες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Απέφυγε επίσης να απαντήσει στις τοποθετήσεις του μειονοτικού βουλευτή... ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, ο οποίος απαντώντας στους ύμνους που έκανε ο κ. Κιλιτσντάρογλου για τον Γιώργο Παπανδρέου, είπε: «Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκανε κάτι για τη μειονότητα και ούτε φαίνεται ότι θα κάνει. Εχουμε χρόνο μπροστά μας για να δούμε» αφήνοντας έτσι υπονοούμενα για την παραμονή του ή μη στο ΠΑΣΟΚ.

Αντίθετα, ο Τούρκος πολιτικός έκλεισε την ομιλία του και πάλι με κολακευτικά λόγια για τον Ελληνα πρωθυπουργό.


Πηγή:  http://www.enet.gr/