Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές

Καΐσας, Ρίζος και Χαρίτου επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές στην Λευκίμη του Έβρου και συνομίλησαν με τους κατοίκους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Το πρωΐ του Σαββάτου 27/8 αντιπροσωπεία του ΣΎΡΙΖΑ από τους Γιώργο Καΐσα , Δημήτρη Ρίζο και Τάκη Χαρίτου Περιφερειακού Συμβούλου Αν. Μακεδονίας-Θράκης επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές στην Λευκίμη του Έβρου και συνομίλησαν με τους κατοίκους της περιοχής.

Σε δηλώσεις του ο Περ. Σύμβουλος  Τ. Χαρίτου σημείωσε:

     Χρειάσθηκαν μόνο λίγες μέρες για να καταστραφούν ότι η φύση για πολλές δεκαετίες δημιούργησε. Πάνω από 60.0000 στρέμματα κυρίως πευκοδάσους που το μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στο εθνικό πάρκο Δαδιάς-Λευκίμης Σουφλίου καταστράφηκαν, προκαλώντας μεγάλες ζημίες στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στην οικονομία της περιοχής.

Είναι αναγκαίο- όχι βέβαια αυτή την στιγμή που μαίνονται ακόμα οι φωτιές και εκατοντάδες άνθρωποι δίνουν τη μάχη με τις φλόγες- να αναζητηθούν τα αίτια που από μια μικρής έκτασης εστία προκλήθηκε μια τέτοια μεγάλης έκτασης καταστροφή.

     Εμφανή είναι ορισμένα μόνο από τα αίτια. Η έλλειψη ουσιαστικά πολιτικών πρόληψης και προστασίας των δασών κυρίως μέσω της διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, αποφασιστικός παράγοντας των οποίων είναι όσοι κάτοικοι ζουν μέσα και γύρω από τα δάση. Η συστηματική υποβάθμιση των δασικών υπηρεσιών που απογυμνώθηκαν από προσωπικό και τεχνικά μέσα. Η αποδυνάμωση του πυροσβεστικού σώματος που βρίσκεται σε αδυναμία  να αντιμετωπίσει τέτοιας έκτασης πυρκαγιές όταν εκδηλώνονται ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία της χώρας.

     Όταν θα σβήσουν και οι προβολείς της δημοσιότητας οφείλουν όλοι να αναζητήσουν μαζί με τα αίτια και τα αναγκαία μέτρα  για να αποκατασταθούν οι καταστροφές, να αποζημιωθούν όσοι πλήγησαν και να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες στο φυσικό περιβάλλον για τους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών.

.