Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ χθες στην καβάλα παρουσία του Γραμματέα Μιχάλη Καρχιμάκη

Ενόψει της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος την 3η του Σεπτέμβρη

ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΞΥΝΙΔΗΣ, ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΛΟΙΠΟΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ. ΓΙΑΤΙ;




Περιφερειακή συνδιάσκεψη ΑΜΘ του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του Γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα, ενόψει της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος, την 3η Σεπτεμβρίου.
Το ΠΑΣΟΚ , φαίνεται ότι επιχειρεί να ανασυγκροτήσει την κομματική του βάση, τη στιγμή που όλα του τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του αρνούνται τις πρόωρες εκλογές, αν τα σενάρια για εκλογές και συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ., σε αυτό το κρίσιμο πολιτικό σκηνικό, είναι έντονα. 

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, οι Υφυπουργοί Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης και Χρήστος Αηδόνης, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΜΘ Θύμιος Σώκος, Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Αυτοδιοικητικά στελέχη, συνδικαλιστές, Διοικητές Νοσοκομείων, μέλη νομαρχιακών και μέλη του ΠΑΣΟΚ από την Περιφέρεια. Απουσίασε ο Βουλευτής Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν λόγω εορτής αλλά και ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης που βρέθηκε στο μέτωπο των πυρκαγιών του Έβρου. Τις εργασίες άνοιξε ο Φώτης Πολίτης, Γραμματέας της Περιφερειακής του ΠΑΣΟΚ ΑΜΘ.

Μ. Καρχιμάκης: Εκλογές το 2013
Μιλώντας, ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης από το βήμα της συνδιάσκεψης, επεσήμανε την κρισιμότητα της συγκυρίας για τη χώρα, στην οποία ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ και τα μέλη του πρέπει να είναι παρόντα και να αναλάβουντο βάρος των ευθυνών τους. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι «βασικός στόχος είναι η ενίσχυση της οργανωμένης συλλογικής πολιτικής δράσης που θα τονώνει τις δυνατότητες της Περιφέρειας και ταυτόχρονα θα προστατεύει την πολιτική από συμφέροντας που επιδιώκουν να την απαξιώσουν», ασκώντας έντονη κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στις δηλώσεις του πάντως απέκλεισε ρητά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και έκανε λόγο για εκλογές το 2013. Τις απέκλεισαν επίσης όλα τα στελέχη της κυβέρνησης από την ΑΜΘ στις δηλώσεις τους. Ερωτηθείς ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, για την παραίτηση του Χάρη Παμπούκη από το Υπουργείο , απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε για το συνεργάτη του Πρωθυπουργού και αρκέστηκε να σημειώσει ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και ότι «η κυβέρνηση συγκροτείται από πολλούς ανρθώπους που εκφράζονται συνολικά. Ο καθένας στην Κυβέρνηση γνωρίζει Τη θέση του και παίρνει τις αποφάσεις του.» ανέφερε, μεταξύ άλλων. Στο επίκεντρο, πάντως των ερωτήσεων, βρέθηκε η πιθανότητα πρόωρων εκλογών και πιθανής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία με τα στελέψη – με πρώτο το Γραμματεά – του ΠΑΣΟΚ να το αρνούνται κατηγορηματικά. 

Επιμέρους ομάδες Εργασίας
Στη διάρκεια της συνδιάσκεψης, τόσο στην ολομέλεια όσο και στις επιμέρους ομάδες που συστήθηκαν, κατά τη διάρκεια της ολοήμερης διαδικασίας τέθηκε επί τάπητος το πολιτικό και αναπτυξιακό διακύβευμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και οριοθετήθηκαν οι στόχοι και οι θέσεις που θα διαβιβαστούν στην Πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.


 Πηγή: