Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Οι παίκτες που έκαναν την διαδρομή Τούμπα - Ξάνθη

Θυμηθείτε ποιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων, ενόψει της αποψινής τους αναμέτρησης για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπελ Λίγκας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα έκανε η ιστοσελίδα olapaok.gr , με αφορμή τον αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, καθώς μας θυμίζει τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές που έχουν συνεργαστεί και με τον "Δικέφαλο" και με την ακριτική ομάδα.

Συνολικά λοιπόν 19 ποδοσφαιριστές έχουν παίξει σε ΠΑΟΚ και Ξάνθη κατά το παρελθόν. Μπορεί οι δύο ομάδες να μην έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο μεταγραφικό παζάρι, ωστόσο, αρκετοί ήταν αυτοί που από την Τούμπα μετακόμισαν στην ακριτική πόλη και το αντίθετο. Μάλιστα, στη λίστα των 19 ποδοσφαιριστών συναντά κανείς παίκτες που έχουν γράψει χρυσές σελίδες στα βιβλία των ιστοριών των δύο ομάδων. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Ζήση Βρύζα, που αγωνίστηκε στην Ξάνθη και επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να κλείσει την καριέρα του. Σίγουρα ξεχωρίζουν και άλλα ονόματα ποδοσφαιριστών, όπως του Χάρη Μπανιώτη, του Γιώργου Τουρσουνίδη και του Στέλιου Βενετίδη.
Αναλυτικά οι 19 ποδοσφαιριστές που φόρεσαν τις δύο φανέλες είναι οι : Πασχάλης Σερέτης, Νίκος Αλαβάντας, Χρήστος Χιονάς, Χάρης Μπανιώτης (φώτο), Χρήστος Μαλαδένης, Γιώργος Τουρσουνίδης, Ζήσης Βρύζας, Νίκος Καραγεωργίου, Τριαντάφυλλος Μαχαιρίδης, Στέλιος Βενετίδης, Μάκης Χάβος, Δημήτρης Ζωγραφάκης, Πάρης Ζουμπούλης, Νίκος Αναστασόπουλος, Ρίαν Καπαγιαννίδης, Χρήστος Γαρπόζης, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, Μάριαν Κουκιέλκα και Φρανκ Ζουέλα.
Υπάρχουν, όμως, και τρεις τεχνικοί, που πέρασαν από τους πάγκους και των δύο ομάδων. Αυτοί είναι οι Γιάννης Γούναρης, Νίκος Καραγεωργίου και Γιώργος Παράσχος. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Καραγεωργίου είναι ο μοναδικός που έχει εργαστεί και στις δύο ομάδες τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως προπονητής.