Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

«Δεν υπάρχουν διοξίνες» διαβεβαιώνει ο Δημόκριτος για τη μεγάλη προ μηνός φωτιά στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Τρώτε άφοβα λαχανικά και γαλακτοκομικά, αίρονται τα προληπτικά μέτρα που είχαν παρθεί μετά την καταστροφή στην Αlpha Beta Rotoζ και τους ελέγχους και τα δείγματα που εστάλησαν στα εργαστήρια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Μέσα στην μαυρίλα της ειδησεογραφίας, στην φωτιά που κατακαίει για 4η μέρα το γειτονικό Έβρο απειλώντας κατοικημένες περιοχές, στρατόπεδα ή αλλάζοντας φορά και μεταφέροντας την αγωνία και τις επιχειρήσεις αντιμετώπισής της σε άλλη κατεύθυνση, έφθασε και μια καλή είδηση που ...πνίχτηκε λόγω της επικαιρότητας. Το γεγονός ότι ένας νομός είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι συνεχώς προκύπτουν και νέες εστίες δεν είναι απλό πράγμα. Κάθε άλλο.

Έτσι η θετική είδηση είναι πως τα αποτελέσματα του ειδικού εργαστηρίου του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ που ήλεγξαν όλα τα δείγματα από την Ροδόπη, που εστάλησαν μετά τη φωτιά στο εργοστάσιο πλαστικών υλικών συσκευασίας BETA ROTO , αυτά προέκυψαν αρνητικά σε διοξίνες. Πλέον τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί σε μια ζώνη που περιλάμβανε την ακτίνα πέριξ της ΒΙΠΕ, αίρονται κι έτσι θα μπορούν οι κάτοικοι να καταναλώνουν, γαλακτοκομικά προϊόντα, οπωροκηπευτικά και ό,τι άλλο παράγεται, άφοβα, αφού δεν υπάρχουν ίχνη επιβάρυνσης.

Οι μετρήσεις αφορούσαν νερά, έδαφος, τρόφιμα, τα πάντα. Η ετοιμότητα των υπηρεσιών να αντιμετωπιστεί το περιβαλλοντικό μέρος της πυρκαγιάς και η επόμενη μέρα ουσιαστικά ήταν το μεγαλύτερο μέλημα της διοίκησης και γι αυτό υπήρξε η άμεση κινητοποίηση των ειδικών επιστημόνων, που έκαναν τις μετρήσεις.

Πηγή:  http://www.xronos.gr/