Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Δύο πρόσωπα έδειξε χθες στο φιλικό ο Πανθρακικός


Αναδείχθηκε ισόπαλος
1-1 με την ΑΕΛ Καλλονής

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ




Δείχνοντας δύο πρόσωπα, ο Πανθρακικός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την ΑΕΛ Καλλονής σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη το απόγευμα του Σαββάτου. Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν μπόρεσε να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε αυτό που θέλει να βλέπει ο Έλληνας τεχνικός μέσα στο γήπεδο. Σκόρερ της αναμέτρησης Τριανταφύλλου (13΄) και Σαρακατσάνος (62΄)
Πώς αγωνίστηκε ο Πανθρακικός:
Ο Πανθρακικός αγωνίστηκε με 4-3-3 στο πρώτο ημίχρονο, με μία ενδεκάδα που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να καθιερωθεί ως βασικό σχήμα. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Κουτσόπουλος, έχοντας μπροστά τους (από αριστερά προς δεξιά) Μπουτζίκο, Σαρακατσάνο, Μακρυδημήτρη, Στάθη. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Λιαπάκης, Μπαλού έχοντας πιο μπροστά τον Μοσχάκη, δεξιά τον Μίγκα, αριστερά τον Ουέλιγκτον και στην κορυφή της επίθεσης τον Κοντογουλίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο, με την είσοδο του Σίμωση στο 60΄ στη θέση του Λιαπάκη, ο Σάββας Παντελίδης δοκίμασε το 4-4-2, πιέζοντας ψηλά.
Το φιλμ της αναμέτρησης:
Το παιχνίδι στο πρώτο τέταρτο είχε ρυθμό και αρκετές καλές φάσεις σε αντίθεση με το υπόλοιπο, όπου ο Πανθρακικός ήταν μονοδιάστατος και έπαιζε αποκλειστικά από τα δεξιά με τον Μίνγκα. Η Καλλονή απείλησε πρώτη στο 3΄ με σουτ του γνωστού μας Μαρσελάο έξω από την περιοχή, το οποίο ανάγκασε τον Κουτσόπουλο να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική επέμβαση. Ο Πανθρακικός απάντησε στις ευκαιρίες στο αμέσως επόμενο λεπτό, με κεφαλιά του Μακρυδημήτρη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ουέλιγκτον, την οποία απέκρουσε εντυπωσιακά ο Πουρής. Στην συνέχεια της φάσης, ο Ταραχούλσκι βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή ,ωστόσο το σουτ του πέρασε δίπλα από τα δοκάρια του Κουτσόπουλου. Η Καλλονή πήρε το προβάδισμα στο 13΄ με σουτ του Τριανταφύλλου μέσα στη μεγάλη περιοχή, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο του Κουτσόπουλου και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Μετά το τέρμα της Καλλονής, ο ρυθμός έπεσε με τον Πανθρακικό να προσπαθεί να διασπάσει την καλά στημένη αμυντική λειτουργία της Καλλονής χωρίς αποτέλεσμα.
Ο Πανθρακικός έγινε πιο επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο και έκλεισε στα καρέ της την Καλλονή. Συγκεκριμένα απείλησε στο 51΄ με τον Μίνγκα, που έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Μπαλού αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε μόλις άουτ από την εστία του Πουρή ενώ στο 55΄ ο Γωνιάδης δεν μπόρεσε να βρει στόχο από πλεονεκτική θέση. Στο 61΄ στην πιο κλασσική ευκαιρία του Πανθρακικού, ο Σουλτανίδης πλάσαρε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, αλλά ο Πουρής και το δοκάρι δεν επέτρεψαν στον έμπειρο επιθετικό να γίνει σκόρερ. Στο επόμενο όμως λεπτό (62΄)η πίεση καρποφόρησε, καθώς ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μίνγκα, προβολή του Σουλτανίδη κατέληξε στο δοκάρι, ωστόσο ο Σαρακατσάνος προ κενής εστίας έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Ο Πανθρακικός συνέχισε την πίεση, χάνοντας ευκαιρίες με τους Γωνιάδη (65΄) και Σουλτανίδη (72΄). Στο 80΄ ο Μουνάφο βρήκε εξαιρετικά τον Μίνγκα, σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο.
Συνθέσεις:
Πανθρακικός (Παντελίδης): Κουτσόπουλος (62΄ Ταίρης), Ουέλιγκτον (26΄ Γωνιάδης), Μπαλού (75΄ Ρεκλείτης), Κοντογουλίδης (47΄ Σουλτανίδης) , Λιαπάκης (62΄ Σίμωσης), Μακρυδημήτρης (46΄ Βαγγελόπουλος), Μίνγκας, Μοσχάκης (46΄ Μουνάφο), Μπουτζίκος, Σαρακατσάνος (74΄ Βοσνακίδης), Στάθης (74΄ Σκλιοπίδης)
Α.Ε.Λ. Καλλονής (Λουτσιάνο): Πουρής, Τραορέ, Καρακώστας, Γάλλας, Θυμιόπουλος, Κριπιντίρης, Σκάγλια, Μαρσελάο, Βλαστέλης, Ταραχούλσκι, Τριανταφύλλου. Αγωνίστηκαν ακόμα οι Χάλαρης, Μανούσος, Μανουσάκης, Μακρίδης,Μπρούνο, Ντόμπος, Βάλλιος
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρώην προέδρου του Πανθρακικού Ανδρέα Στεφανίδη.