Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Η Ξάνθη τις εντυπώσεις αλλά ο ΠΑΟΚ το γκολ και την ουσία

Η ομάδα της Θράκης ηττήθηκε με 1-0 από τον δίκέφαλο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στην Τούμπα εξαιτίας του γκολ του Βιερινίνια στο 6ο κιόλας λεπτό και του δοκαριού στις καθυστερήσεις

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ




Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει και αυτό κρατάει ο ΠΑΟΚ από την αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Η Ξάνθη μένει με τις εξαιρετικές εντυπώσεις που άφησε στην Τούμπα αλλά όπως είπε και ο προπονητής της Μαρίνος Ουζουνίδης, η ουσία μετράει και αυτή δεν ήταν με τους Ακρίτες.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση αφού ο Βιεϊρίνια με εκπληκτικό μακρινό σουτ στο 6ο μόλις λεπτό έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του. Μέχρι το 10λεπτο οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι αλλά σταδιακά η Ξάνθη ανέλαβε δράση.
Στο 17' ο Μαλεζάς έσωσε τους γηπεδούχους, διώχνοντας πάνω στη γραμμή το σουτ του Καζάκη, ενώ στο 36' η τύχη ήταν με το μέρος του Κρέσιτς.
Ο Καζάκης έπιασε την κεφαλιά αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.
Και στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μπόλονι μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν κοντά στο 2-0 με τον Γεωργιάδη που από καλή θέση σημάδεψε τον Βιβιανί.
Στο δεκάλεπτο 65'-75 η μπάλα ήταν πάνω κάτω και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για γκολ. Η σημαντικότερη ήταν της Ξάνθης, μετά τη σέντρα του Μαρσελίνια και την αδυναμία του Μαρκόφσκι να βρει τη μπάλα.
Το ματς διακόπηκε για 3 λεπτά λόγω υβριστικών συνθημάτων από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Όταν ξανάρχισε το παιχνίδι η Ξάνθη διεκδίκησε πιεστικά το γκολ.
Στο 93' είχε τεράστια ευκαιρία. Ο Μαρσελίνιο έκανε το πλασέ έξω από την περιοχή, σημάδεψε τη γωνία του Κρέσιτς αλλά ο Φωτάκης έδιωξε σωτήρια με το κεφάλι.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε νωρίτερα να είχε καθαρίσει το ματς όταν ο Βιεϊρίνια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο βοηθός είχε σταματήσει νωρίτερα τη φάση υποδεικνύοντας λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Αθανασιάδη.

ΠΑΟΚ: Κρεσιτς,Μπαλάφας, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Γεωργιάδης (83' Ρομπέρ), Βιερίνια, Αθανασιάδη, Έττο, Αρίας (87' Τσουκαλάς)

Ξάνθη: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι (86' Μάνταλος), Σουάνης (57' Βλαχοδήμος), Μαρσελίνιο, Βασιλάκης (67' Μαρκόφσκι), Βάλλας, Καζάκης, Στάσιακ, Ντάνι
 
.