Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Πρωτιά για τους χορευτές του Πολιτιστικού Σύλλογο Θρακών Κομοτηνής


Σε διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών που πραγματοποιήθηκε στο Γαλάτσι της Ρουμανίας και συμμετείχε αποστολή από Κομοτηνή αποτελούμενη από 40 χορευτές, μουσικούς και συνοδούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Την 1η θέση κατέλαβε ο Πολιτιστικός Χορευτικός Σύλλογος Θρακών Κομοτηνής στο διεθνές διαγωνιστικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Doina Covurluiului» στο Γαλάτσι της Ρουμανίας, στο οποίο συμμετείχε από τις 14 έως τις 20 Αυγούστου με αποστολή αποτελούμενη από 40 χορευτές, μουσικούς και συνοδούς εκπροσωπώντας επάξια την Κομοτηνή, τη Θράκη και την Ελλάδα.

Παράλληλα πραγματοποίησε επαφές με την Ελληνική κοινότητα της πόλης, με την οποία δημιούργησε δεσμούς συνεργασίας και αρωγής.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά συγκροτήματα από 10 χώρες και η επιτυχία αυτή δίνει στο σύλλογο Θρακών της Κομοτηνής δύναμη και προοπτική για τη συνέχεια, ενώ αποδεικνύει και την προσπάθεια που γίνεται στα πολυπληθή και όλων των ηλικιών χορευτικά τμήματά του.

Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ υπήρξε παρουσίαση των χορευτικών διάρκειας 3 λεπτών με την παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθος κόσμου. Τη δεύτερη ημέρα το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Θρακών παρουσίασε ένα πρόγραμμα 60 λεπτών με χορούς και τραγούδια από 4 περιοχές της Ελλάδας και βαθμολογήθηκε για τη συνολική του παρουσία από 5μελή επιτροπή καταξιωμένων Ρουμάνων χορογράφων εγνωσμένου κύρους.

Επαφές με την ελληνική κοινότητα στο Γαλάτσι
Την τρίτη ημέρα υπήρξε επαφή με την ελληνική κοινότητα που διαμένει στο Γαλάτσι και αριθμεί 750 μέλη και η οποία αναπτύσσει έντονη πολιτιστική δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό διαθέτει χορευτική ομάδα και πολιτιστικό κέντρο το οποίο μάλιστα της παραδόθηκε πριν από ένα μήνα και ο σύλλογος Θρακών είναι ο πρώτος που το επισκέφθηκε. Η επαφή ήταν εγκάρδια και υπήρξε η διάθεση και η δέσμευση για μελλοντική συνεργασία και επικοινωνία.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα που έδωσαν την 1η θέση στο σύλλογο Θρακών, απονεμήθηκαν τα βραβεία από το δήμαρχο Γαλατσίου και το διευθυντή του φεστιβάλ και έγινε ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου από τη φιλαρμονική του Δήμου μέσα σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και περηφάνιας. Στη συνέχεια το πρόγραμμα έκλεισε με μια 25λεπτή παρουσίαση των χορευτικών συγκροτημάτων.