Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

18 χρόνια κάθειρξη σε Βουλγάρα για εισαγωγή ηρωίνης στους Κήπους

Έφερε στο αυτοκίνητό της αγώγι με 14 κιλά σκληρών ναρκωτικών, αλλά «την κρέμασαν» τα κυκλώματα αφήνοντάς την τελείως αβοήθητη
ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ
ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ


Ήξερε πολύ καλά τι έκανε, ότι έφερνε τον λευκό θάνατο, μια τρομερή ποσότητα 14 κιλών καθαρής ηρωίνης, για να κερδίσει μ΄ένα δρομολόγιο αυτό το εισόδημα που παίρνει στην χώρα της ο καθηγητής πανεπιστημίου σε τρεις μήνες. Η Βουλγάρα κατηγορουμένη θα είχε αμοιβή αν όλα πήγαιναν καλά στα 2000 ευρώ.

Δεν ξέρω αν η νεαρή αυτή γυναίκα συνειδητοποίησε πόσες χιλιάδες δόσεις ήταν αυτή η ηρωίνη και πόσα νέα παιδιά θα οδηγούσε στο θάνατο αφού τα κυκλώματα ξέρουν να χρησιμοποιούν τέτοιους φιλόδοξους και δίχως αναστολές ανθρώπους. Είχε πανεπιστημιακή μόρφωση ενώ είπε ότι συνέχιζε να φοιτά κι εξ αποστάσεως σε άλλο πανεπιστήμιο. Είχε τελέσει δεύτερο γάμο μιλώντας για την προσωπική της ζωή και διατηρούσε τουριστικό γραφείο και μεσιτικό γραφείο στο Σαντάνσκι. Το ρίσκο το πλήρωσε με κάθειρξη 18 ετών και 100. 000 ευρώ πρόστιμο ενώ θα οδηγηθεί στο γυναικείο τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η γυναίκα ήταν σκεπτική και λιγομίλητη. Όπως πληροφορηθήκαμε το κύκλωμα την εγκατέλειψε χωρίς να της καλύψει ούτε δικηγόρο, που της δόθηκε τελικά από το δικαστήριο αυτεπάγγελτα, δείχνοντας πως τους χρησιμοποιούν και μετά τους πετούν σαν ...στυμμένες λεμονόκουπες.

Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από το σκυλί ανιχνευτή στο τελωνείο Κήπων. Η ίδια είχε περάσει τουλάχιστον 10 φορές με πολυτελέστατα αυτοκίνητα και πάντα νυχτερινές ώρες κάνοντας τους τελωνειακούς να την ψάχνουν κάθε φορά χωρίς να βρίσκουν το παραμικρό. Η ίδια καθ΄ υπόδειξη των εντολέων της έκανε το σχετικό τεστ. Αυτή την φορά που ήταν πλέον γνώριμη σαν παρουσία επιχείρησε να περάσει μ΄ ένα παλιό αυτοκίνητο και μέρα μεσημέρι αλλάζοντας το σχέδιό της. Έπεσε όμως στην ίδια βάρδια που την είχε ελέγξει τουλάχιστον άλλες 10 φορές το τελευταίο δίμηνο. Ήταν ψύχραιμη ακόμη και όταν ο σκύλος Ντιέγκο βρήκε τα ναρκωτικά στο μασπιέ δεν λύγισε. Ψέλλισε τότε απλά ότι το έκανε από λόγους οικονομικής ανάγκης χωρίς να αποκαλύψει το παραμικρό για το κύκλωμα που την φόρτωσε αλλά και για το που θα το παρέδιδε. Στο δικαστήριο όμως άλλαξε τελείως στάση λέγοντας ότι αγόρασε πριν ένα χρόνο μεταχειρισμένο το αυτοκίνητο και πρέπει να είχε κρυμμένα τα ναρκωτικά χωρίς να το ξέρει και το κυκλοφορούσε έτσι από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο που συνελήφθη!.. Δικαιολόγησε το ταξίδι της από Βουλγαρία - Τουρκία και ξανά μέσω Ελλάδας στην Βουλγαρία, για μεσιτικές δουλειές που αφορούσαν ακίνητα. Την διέψευσε ο τελωνειακός που την εντόπισε ο Απόστολος Χωρινόπουλος που βεβαίωσε ότι η κόλα ήταν ολόφρεσκη, ημέρας. Άρα ο ισχυρισμός δεν ίσχυε.

Πάντως η κατηγορουμένη από την Βουλγαρία εισέπραξε ψύχραιμη την 18ετή κάθειρξη ποινή του Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης καταλαβαίνοντας ότι αυτό το λάθος της αλλάζει όλη την ζωή. Στα 32 χρόνια της!


Πηγή:  http://www.xronos.gr/