Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο ένοχοι κι ένας αθώος σε μια υπόθεση που ξεκίνησε με μια κλοπή στην Ορεστιάδα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης βρέθηκαν τρεις νεαροί άνδρες, για υποθέσεις κλοπών, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος


    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μία κλοπή σε σούπερ μάρκετ στην Ορεστιάδα πριν δύο χρόνια οδήγησε στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις νεαρούς άνδρες, για υποθέσεις κλοπών, κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών και αποδοχής προϊόντων εγκλήματος. Η υπόθεση με κατηγορούμενους τον Βασίλειο Κωνσταντινίδη, τον Ιωάννη Καράκαντη και τον Σιαμπέλ Τζαρχανιάν απασχόλησε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελέα της έδρας. Ο πρώτος κατηγορούνταν για τέλεση διακεκριμένων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Ο δεύτερος βαρύνονταν με τις κατηγορίες της κλοπής, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος κατ’ εξακολούθηση, την κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Ο τελευταίος κατηγορούνταν για αγορά και πώληση ναρκωτικών, καθώς και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Η εισαγγελέας πρότεινε ποινή κάθειρξης 6 ετών για τον Βασίλειο Κωνσταντίνιδη για την τέλεση κλοπών στην Ορεστιάδα. Συγκεκριμένα ο νεαρός άνδρας πραγματοποίησε κλοπές σε καταστήματα της πόλης στις 3 και 27 Μαρτίου 2009, στη δημοτική επιχείρηση πολιτιστικής ανάπτυξης Δήμου Ορεστιάδας, σε δημοτικό σχολείο και σε γυμνάσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που αναγνώστηκε ο άνδρας αφαιρούσε κυρίως εξοπλισμό, όπως βιντεοπροτζέκτορες, συσκευές DVD, υπολογιστές, ηχεία και πληκτρολόγια, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση για να εξασφαλίσει χρήματα. Παράλληλα η εισαγγελέας πρότεινε απαλλαγή του από την κατηγορία της προμήθειας και της κατοχής ναρκωτικών. Τελικά ο Βασίλειος Κωνσταντίνιδης καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε φυλάκιση 4 ετών για το αδίκημα της τέλεσης κλοπών κατ’ εξακολούθηση, απαλλασσόμενος από τις υπόλοιπες κατηγορίες, αλλά με την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε πρώτη του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ένοχος για δύο κατηγορίες της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, κρίθηκε ο Ιωάννης Καράκαντης. Σε αυτόν επιβλήθηκε φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 1.000 ευρώ για το πρώτο αδίκημα και 6 μήνες για το δεύτερο αδίκημα. Το δικαστήριο αποδέχτηκε τις ιατρικές εξετάσεις που προσκόμισε η συνήγορος υπεράσπισης, βεβαιώνοντας ότι ο δράστης είναι τοξικομανής. Η συνήγορος επικαλέστηκε την παράγραφο 1 του άρθρου 30 για περιπτώσεις τοξικομανών και ανέφερε ότι ο πελάτης της, μετά από 5 μήνες έγκλειστος στις φυλακές, «είναι ένας άλλος άνθρωπος, παραδέχτηκε το πρόβλημα τοξικομανίας και εντάχθηκε στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί στο σωφρονιστικό κατάστημα». Επίσης ανέφερε ο ίδιος παραιτήθηκε από την εργασία του στο στρατό όταν διαπίστωσε το σοβαρό πρόβλημα με τα ναρκωτικά. Να σημειωθεί ότι ο πρώην στρατιωτικός δεν προσκόμισε τα χρήματα της εγγύησης, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες, λόγω σοβαρών αμφιβολιών για το αν τελέστηκαν, πρότεινε η εισαγγελέας για τον τρίτο κατηγορούμενο Σιαμπέλ Τζαρχανιάν. Η πρόταση έγινε αποδεκτή από το δικαστήριο και ο άνδρας κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες βγαίνοντας από ένα αληθινό βραχνά.


Πηγή:  http://www.xronos.gr/