Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Επισκέψεις Νικολάου σε Κοίλα και παιδικό χωριό SOS

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επισκέφθηκε χθες δύο δομές που παρέχουν φροντίδα σε παιδιά στο νομό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη επισκέφθηκε εχθές, Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011, δύο δομές που παρέχουν φροντίδα σε παιδιά στο νομό. Συγκεκριμένα, την «Εταιρεία Κ.Κ.Ν.Τ. Κοινωνία ειδικά για παιδιά Λίμιτεντ» στα Κοίλα και το «Παιδικό Χωριό SOS» στο Αρίστηνο.


Η κ. Νικολάου μαζί με τη Διευθύντρια και μία εκ των κοινωνικών λειτουργών της Διεύθυνσης Υγείας – Κοινωνικής Μέριμνας επισκέφθηκαν τους χώρους φιλοξενίας των παιδιών, συνομίλησαν με τους εργαζόμενους και τα παιδιά που φιλοξενούνται.

Η Αντιπεριφερειάρχης κατά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε «Θεώρησα χρέος μου να επισκεφθώ τις μονάδες αυτές. Η επίσκεψη είχε υπηρεσιακό χαρακτήρα, αλλά και κοινωνικό. Υπάρχουν και δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετά χρόνια στο νομό, το έργο τους είναι άγνωστο, αναφερόμενη δε στη μονάδα των Κοίλων, αμφισβητούμενο από ένα μέρος της κοινωνίας. Όμως δεν παύει να είναι κατά τη γνώμη μου αξιοπρόσεκτο, μια και αφορά ανθρώπινες ψυχές και μάλιστα ανήλικες.»

Η κ. Νικολάου συνέχισε «Υπάρχουν προβλήματα και δυσκολίες, όμως παρέχεται έργο που αγγίζει τα όρια της προσφοράς. Εγώ προσωπικά και οι συνεργάτες μου είχαμε μια μοναδική εμπειρία και δεσμεύομαι να σταθώ αρωγός στο έργο τους.»

.