Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

'Φρένο' στα κλεμμένα οχήματα από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Κήπων

Αύξηση του αριθμού των κατασχεθέντων κλεμμένων πολυτελών και υπερπολυτελών οχημάτων παρουσιάζεται στο συνοριακό σημείο διέλευσης Κήπων, κυρίως την τελευταία διετία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


«Φρένο» κυριολεκτικά έχουν κατορθώσει να θέσουν οι άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων στους επίδοξους δράστες διακίνησης και εμπορίας κλεμμένων οχημάτων. Με μια πρόχειρη ματιά στα στατιστικά δεδομένα που αφορούν την προαναφερόμενη παράνομη δραστηριότητα, διαπιστώνεται ότι το έτος 2009 κατασχέθηκαν συνολικά δεκατρία (13) κλεμμένα πολυτελή οχήματα ενώ το έτος 2010, δεκαεννέα (19).

Επίσης, κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους (2011) έχουν ήδη κατασχεθεί μέχρι σήμερα δεκατέσσερα (14) πολυτελή αυτοκίνητα. Αξιοσημείωτη είναι η αλματώδης αύξηση των επιτυχιών συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. ( Έτος 2008: πέντε-5-, έτος 2007: έξι-6- και έτος 2005: πέντε-5- ).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, η ραγδαία αύξηση αυτή σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη, είναι απόρροια της αξιόλογης δουλειάς τον Αστυνομικών που υπηρετούν στους Κήπους που παρά την ολιγάριθμη, σε προσωπικό, δύναμή τους και την έλλειψη κατάλληλων τεχνικών μέσων, έχουν εντατικοποιήσει στο έπακρο τους ελέγχους, με αποτέλεσμα, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ,να τετραπλασιαστεί ο αριθμός εξιχνιασθέντων περιπτώσεων που αφορούν οχήματα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Αστυνομικοί νέοι, δείχνοντας τον απαιτούμενο υπηρεσιακό ζήλο, εκμεταλλευόμενοι τις ειδικότερες τεχνικές γνώσεις τους στον τομέα ανίχνευσης των σημείων πλαστότητας που υπάρχουν σε μηχανικά και μη, μέρη των αυτοκινήτων, κατορθώνουν να αναχαιτίσουν αυτή τη μορφή οργανωμένης εγκληματικότητας, συλλαμβάνοντας τους δράστες και αποδίδοντας τα κλεμμένα οχήματα στους ιδιοκτήτες τους, που πίστευαν ότι δεν θα τα ξαναβρούν ποτέ.

Όπως είναι γνωστό, το εμπόριο κλεμμένων αυτοκινήτων αποτελεί μία παράνομη επικερδής « επιχείρηση », που αποφέρει στους ασχολούμενος με αυτήν σημαντικά χρηματικά ποσά. Γι' αυτό το λόγο, οι εμπλεκόμενοι, επινοούν όλο και περισσότερες μεθόδους καθώς και πιθανούς τρόπους πλαστογραφίας για να εξαπατήσουν τις ελεγκτικές αρχές πραγματοποιώντας τελικά τον επιδιωκόμενο σκοπό τους. Δηλαδή, με λίγα λόγια την εξαγωγή και μεταπώληση των κλεμμένων οχημάτων σε Χώρες κυρίως της Ανατολικής Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, τα οχήματα αφαιρούνται από ιδιοκτήτες που βρίσκονται στην Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες.

Κανείς όμως από τους επίδοξους δράστες, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα κατόρθωνε να διέλθει από τόσα σημεία ελέγχου, διασχίζοντας σύνορα πολλές φορές και τριών Χωρών, για να φτάσει η ώρα της σύλληψης τους από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Κήπων και μάλιστα, λίγο πριν την επίτευξη του τελικού σκοπού τους!!! Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι καλή δύναμη στους Αστυνομικούς που εργάζονται εκεί, για να συνεχίσουν με αμείωτο ενδιαφέρον το έργο τους, παρά τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η Χώρα μας.
 
 
Πηγή:  http://www.e-evros.gr/