Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Απροστάτευτος ο Έβρος από πιθανές πλημμύρες λέει η Ρενταρή

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κατέθεσε εκ νέου ερώτηση  προς τον Υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση σχετικά «με το πρόβλημα στελέχωσης της νεοσύστατης Υπηρεσίας Ε.Υ.Δ.Ε.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Όλγα Ρενταρή Τέντε κατέθεσε εκ νέου ερώτηση, (κατόπιν της Α..Π. 787/2-5-2011 επερώτησης που είχε καταθέσει), προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, σχετικά «με το πρόβλημα στελέχωσης της νεοσύστατης Υπηρεσίας Ε.Υ.Δ.Ε.» που θα επιφορτιστεί με την αντιπλημμυρική προστασία της κοιλάδας του ποταμού.


Στην ερώτησή της, η Βουλευτής επεσήμανε ότι: « η απροθυμία των υπαλλήλων να μετακινηθούν προς την Ε.Υ.Δ.Ε. και η κατάργηση των παλαιών Υπηρεσιών της Περιφέρειας έχουν αφήσει το Νομό Έβρου απροστάτευτο από πιθανές πλημμύρες, τον επερχόμενο χειμώνα, και η ανάγκη στελέχωσης της νέας υπηρεσίας είναι πλέον επιτακτική ανάγκη».

Γι’αυτό το λόγο ζήτησε από τον Υπουργό να δράσει άμεσα και αποφασιστικά, καθώς και να της γνωστοποιήσει εάν προτίθεται να εξετάσει το ενδεχόμενο για την μετακίνηση της έδρας στην Αλεξανδρούπολη αντί του Σουφλίου.

Τέλος, κλείνοντας την τοποθέτησή της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας του Νομού Έβρου αποτελεί καίρια και επιτακτική ανάγκη και ότι θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη ότι μία ακόμα πλημμύρα στον Νομό θα οδηγήσει τα χωριά σε ολοσχερή καταστροφή και πλήρη αφανισμό.