Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ισραηλινοί τουρίστες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Περίπου 40 άτομα έμπλεξαν σε περιπέτειες όταν αποβιβάστηκαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ



Περίπου 40 Ισραηλινοί τουρίστες κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν όταν αποβιβάστηκαν σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπως ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.

"Οι επιβάτες που έφθασαν το πρωί της Δευτέρας με πτήση της εταιρείας Turkish Airlines οδηγήθηκαν σε χωριστές αίθουσες για να ανακριθούν ένας-ένας, αφού τους κατέσχεσαν τα διαβατήριά τους", ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του ισραηλινού υπουργείου Ιλάνα Στάιν και Γιγκάλ Πάλμορ.

"Έπειτα από μιάμιση ώρα, μπόρεσαν να πάρουν πίσω τα διαβατήριά τους και τους δόθηκε άδεια να φύγουν", διευκρίνισε η Στάιν. "Είναι η πρώτη φορά που μας γίνεται γνωστό τέτοιο επεισόδιο και εξετάζουμε την υπόθεση", πρόσθεσε.

"Είναι ασυνήθιστο. Δεν ξέρουμε τι βρίσκεται από πίσω και προσπαθούμε να το πληροφορηθούμε", δήλωσε ο Πάλμορ.

Ερωτηθέντες από ισραηλινούς ραδιοσταθμούς, ορισμένοι επιβάτες είπαν ότι τους χώρισαν από τους άλλους επιβάτες χωρίς να τους δώσουν εξηγήσεις και ότι υποβλήθηκαν σε ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους.

Το επεισόδιο αυτό συνέβη τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση από την Τουρκία μιας σειράς αντιποίνων, έπειτα από την άρνηση του Ισραήλ να ζητήσει συγγνώμη για την επέμβαση των Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο πλοίο Mavi Marmara, κατά την οποία δολοφονήθηκαν 9 Τούρκοι ακτιβιστές. Το πλοίο συμμετείχε στον «Στολίσκο της Ελευθερίας», που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας.
Η Τουρκία αποφάσισε να απελάσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην Άγκυρα και να παγώσει τις στρατιωτικές σχέσεις με τον πρώην στρατηγικό σύμμαχό της.

Η Τουρκία ήταν για καιρό ένας από τους τουριστικούς προορισμούς που προτιμούσαν οι Ισραηλινοί (περισσότεροι από 500.000 την επισκέφθηκαν το 2008).

Όμως ο αριθμός αυτός βρίσκεται έκτοτε σε συνεχή πτώση λόγω της επιδείνωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
 
 
Πηγή:   http://www.enet.gr/