Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Στη Βουλή ξανά τα υγειονομικά προβλήματα της Σαμοθράκης

Κατατέθηκε σχετικό ερώτημα προς τον  Υπουργό  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο από τον βουλευτή Έβρου Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ



ΠΡΟΣ τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο


ΘΕΜΑ : «Προβλήματα υγειονομικής κάλυψης Σαμοθράκης και έγγραφη διαμαρτυρία του Δημάρχου Σαμοθράκης »

Με ερώτηση στις 12-7-11 είχαμε καταθέσει την ανησυχία μας σχετικά με την διαφαινόμενη από τότε, έλλειψη ιατρικού προσωπικού, την καθυστέρηση του διορισμού του Παιδιάτρου στο νησί, καθώς και τις κωλυσιεργίες στην ολοκλήρωση των μελετών του Νέου Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, έργου που είχε αναγγελθεί κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού πριν από αρκετούς μήνες.

Αυτή την χρονική στιγμή εκτός των 3 ειδικών ιατρών που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, υπηρετεί μόνο μια αγροτική ιατρός, αντί των τριών θεσμοθετημένων θέσεων που προβλέπονται. Όπως είναι εμφανές πολλές εφημερίες παραμένουν ακάλυπτες με συνέπεια να εφημερεύει ένας και μόνο ιατρός αντί των δυο που επιβάλλεται.

Δυο μήνες πριν, τον Ιούλιο 2011, η διοίκηση του Κέντρου Υγείας ανήρτησε μια ανακοίνωση στην εξώπορτα του Ιατρείου της Καμαριώτισσας που απευθυνόταν στους κατοίκους, με την οποία τους παρακαλούσε να δείχνουν κατανόηση σε σχέση με την εξυπηρέτηση τους και για οτιδήποτε άλλο συμβαίνει και να μην ρίχνουν την ευθύνη στους ιατρούς και το προσωπικό. Όλα αυτά λόγω της δεινής κατάστασης που είχε περιέλθει το Κ.Υ. σε ότι αφορά την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Το αποτέλεσμα ήταν από τις 22-8-2011 το Περιφερειακό ιατρείο της Καμαριώτισσας να κλείσει.

Έτσι αυτές τις ημέρες, ασθενείς από όλο το νησί συνωστίζονται και ταλαιπωρούνται για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών, στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.

Το γεγονός αυτό, αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα που είχαμε επισημάνει και σχετίζονται με τον διορισμό Παιδιάτρου, καθώς και με τις καθυστερήσεις του Νέου Κέντρου Υγείας, επισημαίνονται από τον Δήμαρχο Σαμοθράκης, μέσω μιας εγγραφής διαμαρτυρίας που απηύθυνε προς όλους τους αρμοδίους την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011.

Σε αυτήν μάλιστα εκφράζει την απορία του σχετικά με την ένταξη του έργου του Νέου Κέντρου Υγείας, το όποιο εδώ και 8 μήνες καθυστερεί αδικαιολόγητα. Μάλιστα αναφέρεται σε δυσλειτουργίες των αρμοδίων φορέων υλοποίησης, ενώ τονίζει πως δεν γνωρίζει ο Δήμος πότε και πως θα ανατεθεί το έργο στην ΔΕΠΑΝΟΜ.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης στην συνέχεια της επιστολής του αναφέρεται στο θέμα της έλλειψης προσωπικού, σε ότι αφορά τον μη διορισμό αγροτικών ιατρών, αλλά κυρίως στο θέμα του μη διορισμού του Παιδιάτρου.

Μάλιστα τονίζει πως ο Δήμος Σαμοθράκης για να κρατήσει τον Παιδίατρο στο νησί, τον έχει τοποθετήσει ως ιατρό στο Υδροθεραπευτήριο, ώστε να εξασκεί τα καθήκοντα του Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας.
Ενόψει όλων αυτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός


Πότε θα ολοκληρωθεί ο διορισμός του Παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης;

Θα υπάρχει κάλυψη όλων των εφημεριών του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης;

Σε ότι αφορά το έργο του Νέου Κέντρου Υγείας, ποιες είναι οι αναφερόμενες δυσλειτουργίες των αρμοδίων φορέων υλοποίησης που επικαλείται ο Δήμαρχος Σαμοθράκης και σε ποια φάση βρίσκονται οι μελέτες από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας καθώς και των υπηρεσιών της ΔΕΠΑΝΟΜ;


Ο Ερωτών Βουλευτής
Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου

.