Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Εξώδικο Λαμπάκη σε αξιωματικό πυροσβεστικού σώματος

Την αντίδραση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος Λεωνίδα Καραγκούνη στην Εφημερίδα Γνώμη
     ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ


Την αντίδραση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη προκάλεσαν οι δηλώσεις του εκπροσώπου αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος Λεωνίδα Καραγκούνη στην Εφημερίδα Γνώμη.
Ο κ. Λαμπάκης προχώρησε στη σύνταξη εξωδίκου, το οποίο κοινοποιήθηκε και στον τύπο.

Το πρωί ο Δήμαρχος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό status 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη για το θέμα, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένο να μιλήσει στο radiomax και στο Δημήτρη Κολιό ο εκπρόσωπος της ένωσης αξιωματικών πυροσβεστικού σώματος ΑΜΘ κ. Καραγκούνης


ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΑΝΑΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ.

Αφού κατεστράφησαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους στον κεντρικό και νότιο Έβρο (άγνωστος ακόμη ο ακριβής αριθμός) και χάσαμε ότι πολυτιμότερο είχαμε, ως Δήμαρχος του Δήμου που υπέστη την βιβλική καταστροφή, ευχαρίστησα όλους μα όλους ανεξαιρέτως που επί πέντε (5) ημέρες ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να περιορίσουν την ζημιά.

Παρέθεσα μάλιστα προς επίρρωση τούτου γεύμα ευγνωμοσύνης προς την ηγεσία όλων των σωμάτων και τους πιλότους Έλληνες και ξένους.

Όμως η καταστροφή ήταν πολύ μεγάλη για να μην ερευνήσω τυχούσα ολιγωρία στις αρμόδιες ηγεσίες το πρώτο τρίωρο από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στο πιο ευαίσθητο σημείο για πολλούς λόγους της περιοχής μας.

Αν δηλαδή εκτιμήθηκε ορθά ο κίνδυνος εξ αρχής και ρίχτηκε όλο το «δυναμικό» στην αποτροπή του κινδύνου, ώστε να περιορισθεί στο ελάχιστο η ζημία. Όσον δε αφορά στο σκέλος της έλλειψης συντονισμού κατά το πρώτο διήμερο, είναι κάτι που διαπιστώθηκε από όλους και παρέλκει να αναφερθώ και πάλι σε αυτό.

Ποιοί είναι αλήθεια αυτοί που εθίγησαν ζητώντας από τον Δήμαρχο να πει μόνο ευχαριστώ για τον αγώνα που έγινε για να μην καεί ενδεχόμενα όλος ο Έβρος;;;

Ποιοί είναι αυτοί στα κατώτερα στρώματα του πυροσβεστικού σώματος που εθίγησαν από εμένα, όταν γι’ αυτούς μόνο ευγνωμοσύνη εξέπεμψα.

Άρα όποιος εθίγη, υπέστη τούτο στην προσπάθειά του να υπερασπισθεί το ανώτερο ηγετικό κλιμάκιο που είχε την ευθύνη της ετοιμότητας, της εκτίμησης του κινδύνου, της δυναμικής τους επέμβασης με περισσότερα π.χ. εναέρια μέσα, ως και της έγκαιρης αντιμετώπισης.

Ποιός όμως είναι αυτός ή αυτοί που εθίγησαν ή φοβήθηκαν τη διερεύνηση αυτού του θέματος που δεν έχει καμία σχέση με όλους όσους ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης;;;

Η απάντηση ήρθε από τον συνδικαλιστικό χώρο της ένωσης των αξιωματικών της πυροσβεστικής δια του εκπροσώπου της κ. Λεωνίδα Καραγκούνη, ο οποίος προσπερνώντας τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μου προς όλους ανεξαιρέτως εκ του πυροσβεστικού σώματος για τη μάχη που έδωσαν, αλλά και άλλους φορείς, θέλησε να προστατεύσει όποιον στην ανώτατη ηγεσία του είχε την ευθύνη της έγκαιρης επέμβασης της εκτίμησης και της επιλογής των εναέριων μέσων που θα απέστειλε.

Έκανε όμως μέγιστο ατόπημα διαπράττοντας εις βάρος του προσώπου μου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης καθόσον:

1) Ανακοίνωσε και διέδωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης (εφημερίδα Γνώμη) ψευδείς ισχυρισμούς που βλάπτουν το πρόσωπό μου ως ανθρώπου και Δημάρχου, ισχυριζόμενος ότι δεν με είδαν στα μέτωπα της φωτιάς.

Απάντηση: Ήμουν από το πρωί μέχρι το βράδυ κάθε ημέρα από την Τετάρτη έως την Κυριακή στα μέτωπα, συμμετείχα δε, σ’ όλες τις συσκέψεις που έγιναν στη Νίψα, στα Κοίλα, στη Μελία, στο Ραντάρ, στις ανεμογεννήτριες και σ’ άλλα μέρη όπου χρειαζόταν επειγόντως. Ήμουν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος και μάλιστα με την παρέμβαση εμού, του περιφερειάρχη, του αντιδημάρχου Ν. Γκότση και του δημοτικού συμβούλου πείσαμε τον υπαρχηγό του πυροσβεστικού σώματος την τελευταία στιγμή να γίνει επέμβαση σε κτηνοτροφική μονάδα με 300 ζώα και να σωθεί.

Ήμουν συνεχώς μαζί με τους συμβούλους μου, τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη, αλλά και με τους δημότες μου, οι οποίοι γνωρίζουν την αλήθεια.

2) Ανακοίνωσε ότι όταν ήμουν εκεί, πήγαινα μόνο για τα κανάλια και την προβολή μου.

Απάντηση: Ήμουν συνεχώς εκεί στα πύρινα μέτωπα και τα κανάλια που ακολουθούσαν ντόπια και αθηναϊκά, ζητούσαν πληροφόρηση από όλους τους αιρετούς, πολύ δε περισσότερο από τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο του Δήμου που καιγόταν. Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε τις πληροφορίες που έπρεπε, ώστε οι δημότες μας ούτε να πανικοβάλλονται , ούτε να εφησυχάζουν , πολλές δε φορές με πίεση γιατί ο νους μας ήταν στραμμένος στα γεγονότα που έτρεχαν και ζητούσαν συνεχώς επεμβάσεις.

3) Ανέφερε τα μηχανικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από όλους τους άλλους φορείς πλην του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μη παραθέτοντας τα μηχανήματα που είχε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ήδη στα Κοίλα από την προηγούμενη της φωτιάς και χρησιμοποιήθηκαν στην μάχη για την αντιμετώπιση της κατάστασης με σημαντικές υλικές βλάβες.

Επομένως ο εκπρόσωπος της Ένωσης αξιωματικών της πυροσβεστικής ψευδόμενος και συκοφαντώντας εμένα, διέπραξε πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα.

Και βέβαια στην Αρχαία Αθήνα ήταν τόσο απαξιωτικό το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης που η ποινή ήταν εξοστρακισμός.

Σήμερα μη υφισταμένου του εξοστρακισμού ο εν λόγω κύριος που τορπίλισε τόσο βρώμικα και χυδαία την ηθική υπόστασή μου ως ανθρώπου αλλά και ως θεσμικού, έχοντας την ιδιότητα του Δημάρχου, θα λογοδοτήσει στα νόμιμα όργανα προς αποκατάστασή μου.

Επειδή όμως για όλους πρέπει να υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία όσον αφορά την ποινική τους δίωξη (και οφείλουν να την παρέχουν τα άτομα που μετέρχονται την πολιτική ), για τούτο: Κοινοποιώ σήμερα την ακόλουθη εξώδικη πρόσκληση στον ανωτέρω, προκειμένω να αποκαταστήσει την τιμή μου και υπόληψή μου, προσδιορίζοντας ως αναλήθειες τα όσα ψευδώς διέσπειρε εναντίον μου μέσω του τύπου.

Έτσι αν τυχόν δεν είπε τίποτα απ’ όλα αυτά που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα ΓΝΩΜΗ στις 2.9.2011, δεν έχει παρά να τα διατυπώσει στην έγγραφη εξώδική του δήλωση- απάντηση προκειμένου να υποστεί τις ανάλογες κυρώσεις ο εκδότης .

Η εξώδικη πρόσκληση, διαμαρτυρία έχει ως εξής

Ενώπιον παντός αρμοδίου Ελληνικού Δικαστηρίου και πάσης αρχής


ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

Του Ευάγγελου Λαμπάκη του Κων/νου Δημάρχου Αλεξανδρούπολης

ΚΑΤΑ

Του Λεωνίδα Καραγκούνη εκπροσώπου της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές που προκάλεσαν ανυπολόγιστης αξίας ζημία στο φυσικό περιβάλλον του διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης, αφού κατ΄ αρχήν ευχαρίστησα σε δείπνο που παρέθεσα ως θεσμικός σ’ όλους ανεξαιρέτως τους συμμετέχοντες στην διαδικασία της κατάσβεσης, που επί πέντε(5) ημέρες ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να περιορίσουν την ζημία, δήλωσα (ως θεσμικός και έχων υποχρέωση προς τούτο) ότι θα ερευνήσω τυχούσα ολιγωρία στις αρμόδιες ηγεσίες το πρώτο τρίωρο από την στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στο πιο ευαίσθητο σημείο, για να διαπιστωθεί δηλαδή αν εκτιμήθηκε ορθά ο κίνδυνος εξ αρχής και ρίχτηκε όλο το «δυναμικό» από εναέρια κ.λ.π. μέσα συνεκτιμώντας και τις ανάγκες πυρόσβεσης άλλων περιοχών.

Επειδή μία τέτοια δήλωση ήταν λογικά αδιανόητο να θίξει οποιοδήποτε αξιωματικό της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί την συκοφαντική και εξυβριστική επίθεση εναντίον μου ως ανθρώπου και θεσμικού και αφού εσείς με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ψευδώς δηλώσατε ότι «Εμείς πάντως δεν τον είδαμε στον τόπο της πυρκαγιάς αλλά μόνο στα κανάλια ….. Δεν είχαμε την ηθική στήριξη που θα θέλαμε την ώρα του αγώνα μας από τον κ. Λαμπάκη, ο οποίος θεωρούμε ότι προσπάθησε να καπηλευθεί πολιτικά την πυρκαγιά……… Η συνεργασία και η κινητοποίηση όλων των φορέων – πλην του Δημάρχου- ήταν άμεση και θεωρούμε πως δεν μπορούσε να κατασβησθεί γρηγορότερα μία τέτοια φωτιά».

Βεβαίως μεταξύ άλλων παραθέσατε τα διατιθέμενα μέσα ανά υπηρεσία και με δόλο δεν συμπεριλάβατε σε αυτά και τα μέσα που διέθεσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και υπέστησαν σοβαρές ζημίες στην μάχη για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Επειδή αυτές οι πρακτικές που ακολουθείτε ως συνδικαλιστής δεν σας τιμούν και περιποιούν προβλήματα στην Ένωση που εκπροσωπείτε.

Επειδή δεν ανέχομαι να παίζονται παιχνίδια με το όνομά μου, την ηθική μου υπόσταση, τις αξίες που υπηρετώ και τις υπηρεσίες που προσφέρω ως θεσμικός για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης για αυτό και διαμαρτύρομαι .

Για τον λόγο αυτό σας καλώ να δηλώσετε εάν εμμένετε σε όσα γράφηκαν στον φύλλο της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ της Παρασκευής 2.9.2011 ως δηλώσεις σας που απευθύνατε με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαφορετικά εγγράφως να απαντήσετε σε ποια ειδικότερα σημεία αναλυτικά προσδιορισμένα συμφωνείτε και αντίστοιχα που διαφωνείτε όσον αφορά την παρουσία μου στον χώρο της πυρκαγιάς, τον χρόνο που διέθεσα και τον ρόλο μου εκεί, εάν πράγματι θεωρείτε ότι καπηλεύθηκα πολιτικά το γεγονός όπως δηλώνετε στην εφημερίδα, καθώς και τον λόγο για τον οποίο αποκρύψατε τα μέσα που διέθεσε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και δεν αναφέρονται στην λίστα των μέσων που διέθεσαν άλλοι φορείς και Δήμοι (βλ. 9η σελίδα της εφημερίδας ΓΝΩΜΗ), διότι σε περίπτωση που διαφωνείτε με ό,τι φαίνεται να δηλώσατε , τότε σας δηλώ θα στραφώ κατά του εκδότη της εφημερίδας και όχι εναντίον Σας


Την παρούσα κοινοποιώ στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης .

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής με την ρητή επιφύλαξη κάθε δικαιώματός μου επιδίδω νομίμως την παρούσα στον κ. Λεωνίδα Καραγκούνη στην Π.Δ.Π.Υ. Αν. Μακ. Θράκης ΒΙ.ΠΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ εκπρόσωπο της Ένωσης Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κάτοικο προς γνώση του και για τα νόμιμα, αντιγράφοντας εξ ολοκλήρου αυτή στην έκθεση επίδοσης.


Αλεξανδρούπολη 5.9.2011

Ο εξωδίκως διαμαρτυρόμενος – προσκαλών και δηλών

 
Πηγή:  http://www.thrakinea.gr/