Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Περιφέρεια ΑΜ-Θ ενιαίος οικονομικός χώρος

Την θέση για μία περιφέρεια με ενιαία αναπτυξιακά χαρακτηριστικά επανέλαβε ο Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στις εργασίες του 1ου Οικονομικού Φόρουμ Θράκης στην Αλεξανδρούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ




Την θέση για μία περιφέρεια με ενιαία αναπτυξιακά χαρακτηριστικά επανέλαβε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης μιλώντας στις εργασίες του 1ου Οικονομικού Φόρουμ Θράκης που πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 ,με εξαιρετικούς ομιλητές στην Αλεξανδρούπολη.


Ο κ Γιαννακίδης στην ομιλία του επαναδιατύπωσε τον σχεδιασμό της Περιφέρειας και την προοπτική δημιουργίας ενός διεθνούς αναγνωρίσιμου και ανταγωνιστικού διαμετακομιστικού –μεταφορικού κέντρου με την ολοκλήρωση των σχετικών υποδομών.

«Πρέπει να στρέψουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο σε μια ισόρροπη παραγωγική διαδικασία με όρους αειφορίας, στοχευμένη πλέον σε ποιοτικά και όχι ποσοτικά μόνον χαρακτηριστικά. Να διασυνδέσουμε τα παραγωγικά μας πλεονεκτήματα με μια δυναμική σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλοτροφοδότησης.» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην πρόταση για δημιουργία ζώνης tax free στην περιοχή λέγοντας:

«Σε αυτό το σημείο και επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας ομολογώ ότι σε πρώτη φάση βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την σκέψη –πρόταση για την δημιουργία ειδικών ζωνών επενδυτικού ενδιαφέροντος στις οποίες θα μπορούσε να ισχύσει ένα ελκυστικό καθεστώς το οποίο θα κινητροδοτούσε ουσιαστικά την προσέλευση επενδύσεων. Εφόσον αυτή η πρόταση είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο γιατί πολλά έχουμε ακούσει τελευταία ,και κυρίως δεν θίγει εργασιακές κατακτήσεις αλλά θα καθιστούσε την περιοχή περεταίρω ελκυστική μέσα από ένα πλέγμα φορολογικών ή άλλων κινήτρων θα μπορούσαμε να τη συζητήσουμε χωρίς επαναλαμβάνω ο τόπος να μεταβληθεί σε χώρο υποαμοιβόμενης ή μαύρης εργασίας .Εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση είναι αυτή η ζώνη να περιλαμβάνει ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ως ενιαίου οικονομικού χώρου και τόπου», κατέληξε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ.