Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Σάρωσαν οι «αθεράπευτοι» στο πανελλήνιο φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου της Ορεστιάδας

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο από τα Ιωάννινα σάρωσε τα βραβεία της 12ης διοργάνωσης, που ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης

ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ; ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΗΡΑΝ;

Το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι αθεράπευτοι» από τα Ιωάννινα σάρωσε τα βραβεία του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που ολοκληρώθηκε εχθές το βράδυ στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της πόλης. Η ομάδα, που συμμετείχε στο διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης με το έργο του Χρίστο Μπόιτσεφ «Συνταγματάρχης Πουλί», κέρδισε συνολικά οκτώ βραβεία, μεταξύ αυτών το βραβείο καλύτερης παράστασης και Α’ ανδρικού ρόλου. «Οι αθεράπευτοι» κέρδισαν και το βραβείο σκηνοθεσίας, εξ’ ημισείας με τη θεατρική ομάδα της Μυτιλήνης που συμμετείχε με το έργο του Μάριο Τζιορντάνο, «το Πείραμα», που επίσης κέρδισε οκτώ βραβεία.

Το βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου “μοιράστηκε” σε όλες τις γυναίκες που συμμετείχαν στην παράσταση «Κραυγή», που παρουσίασε το Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του θεάτρου Παράθλαση 18+1 από τη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά το βραβείο της Επιτροπής Κοινού, δόθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ με το έργο του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Συνολικά, από οκτώ βραβεία πήραν οι παραστάσεις «Συνταγματάρχης Πουλί» και «το Πείραμα», τέσσερα βραβεία πήρε «η Κραυγή» και δύο «το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Πριν την απονομή των βραβείων, παρουσιάστηκε αφιέρωμα για το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, τη Ροζίτα Σώκου, που παραβρέθηκε στο κατάμεστο υπαίθριο δημοτικό θέατρο της Νέας Ορεστιάδας, δηλώνοντας τη συγκίνηση και τη χαρά της, τόσο για την επιλογή της ως τιμώμενο πρόσωπο όσο και για τη διοργάνωση ενός Φεστιβάλ που τιμά το ερασιτεχνικό θέατρο και τους εκπροσώπους του από όλη την Ελλάδα.


Πηγή:  http://www.ert.gr/