Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Αποκάλυψη: το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλοκάρει την κτηματογράφηση σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

Σε οκτώ περιοχές της Αττικής ξεκινά από αύριο η β΄ φάση κτηματογράφησης, αλλά στην Θράκη παρατηρούνται καθυστερήσεις

         ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ


Ανοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Παλλήνη. Είναι οι οκτώ περιοχές της Αττικής στις οποίες την επόμενη Δευτέρα ξεκινά η β΄ φάση κτηματογράφησης, με την ανάρτηση των στοιχείων που είχαν συλλεγεί το 2008. Οι κάτοχοι ακίνητης ιδιοκτησίας στις περιοχές αυτές θα έχουν περιθώριο δύο μηνών για να ελέγξουν τα στοιχεία και να καταθέσουν τυχόν αντιρρήσεις. Σημαντικό πρόβλημα πάντως έχει ανακύψει με 2 από τις 20 ομάδες μελετών, που έχουν «κολλήσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, με αποτέλεσμα να απειλούνται με ακύρωση.

Οπως ανακοίνωσε χθες η Κτηματολόγιο Α.Ε., όσοι δήλωσαν στην κτηματογράφηση το 2008 τις ιδιοκτησίες τους στις οκτώ περιοχές θα λάβουν ταχυδρομικά απόσπασμα κτηματολογικού πίνακα και διαγράμματος, για να επιβεβαιώσουν την ορθότητα των στοιχείων που καταγράφηκαν. Ταυτόχρονα τα στοιχεία θα αναρτηθούν στο Ιντερνετ (www.ktimatologio.gr), αλλά και στα γραφεία κτηματογράφησης των περιοχών.

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης διόρθωσης/ένστασης είναι δύο μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και τέσσερις για τους κατοίκους εξωτερικού. Μέσα στον Σεπτέμβριο, η Κτηματολόγιο Α.Ε. έχει εξαγγείλει ότι θα ακολουθήσει η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων σε Αγιο Στέφανο, Διόνυσο, Μαραθώνα, Νέα Μάκρη, Ραφήνα, Ανθούσα, Ροδόπολη, Σταμάτα και Πικέρμι.

Πάντως, δύο από τις μελέτες (ομάδες περιοχών), για 6 δήμους της Θεσσαλονίκης και 4 πόλεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Κιλκίς), απειλούνται με ακύρωση, λόγω αντιρρήσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Στην περίπτωση που ακυρωθούν, δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα και στις υπόλοιπες 14 μελέτες των οποίων η υπογραφή εκκρεμεί, αλλά και στους λοιπούς διαγωνισμούς που «τρέχει» η Κτηματολόγιο Α.Ε., για δασικούς χάρτες και την επόμενη φάση κτηματογράφησης. Εκτός από τα προβλήματα στην πορεία του έργου, η Κτηματολόγιο Α.Ε. καλείται να αντιμετωπίσει και το ζήτημα της εφεδρείας μέρους του προσωπικού της.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν χθες να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι τη Δευτέρα, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος. «Δεν έχουμε πλεονάζον προσωπικό, δεν χρηματοδοτούμαστε από τον κρατικό προϋπολογισμό», τονίζουν.

 
Πηγή:  http://www.kathimerini.gr/