Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεχασμένες ασθένειες απειλούν τον Έβρο

"Η περιοχή υποφέρει" δήλωσε ο υπουργός Υγείας που από τον Φεβρουάριο  έχει ενημερώσει τους διεθνείς οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης
        ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ
Από τον Φεβρουάριο, ο υπουργός Υγείας έχει ενημερώσει όλους τους διεθνείς οργανισμούς για το πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης.

«Εδώ έχουμε εμφάνιση του προβλήματος, το οποίο θα περάσει στην ελληνική οικογένεια και από την Ελλάδα με τη μεταφορά αυτών των ανθρώπων, που είναι ο στόχος τους η υπόλοιπη Ευρώπη» τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σημείωσε ότι ο υγειονομικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει και αυτή η αλλαγή θα περάσει από την Ελλάδα.

«Χτυπάμε μία καμπάνα κινδύνου» τόνισε ο κ. Λοβέρδος, καθώς οι μεταδιδόμενες με τις μη μεταδιδόμενες ασθένειες συνδέονται και χρειάζεται απαραίτητα πάνω απ' όλα η ευρωπαϊκή, αλλά και η διεθνής συνεργασία για να αντιμετωπίσουμε το θέμα.

Τα παραπάνω αναφέρθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Ευρωπαϊκού Γραφείου για τα Μη Μεταδιδόμενα Νοσήματα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ). Το νέο γραφείο του Οργανισμού, που ιδρύεται στην Αθήνα, είναι αφιερωμένο στην πρόληψη και τον έλεγχο των Μη Μεταδιδόμενων Νοσημάτων (ΜΜΝ) στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Απευθυνόμενος στην περιφερειακή διευθύντρια του ΠΟΥ, κ. Σουζάνα Γιάκαμπ, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών: "Ειδοποίησα προσωπικώς και εγκαίρως τον Φεβρουάριο όλους τους διεθνείς οργανισμούς ότι έχουμε πρόβλημα με τις μεταδιδόμενες ασθένειες, λόγω της παράνομης μετανάστευσης", είπε ο υπουργός Υγείας, για να σημειώσει: "Εχουμε πρόβλημα. Είμαστε το βασικό κανάλι της παράνομης μετανάστευσης. Η περιοχή του Εβρου υποφέρει. Οι μετανάστες είναι φορείς ξεχασμένων ασθενειών".


Πηγή: http://www.radioevros.gr/