Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Η Χουριέτ προαναγγέλει επίσκεψη Παπανδρέου στην Αγκυρα

Προκειμένου να αναβαθμίσει τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σε όλα τα πεδία

ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ
ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ; 


Επίσκεψη στην Τουρκία φέρεται να σχεδιάζει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αναβαθμίσει τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία σε όλα τα πεδία, όπως αναφέρει η Χουριέτ επικαλούμενη πηγή του γραφείου του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Χουριέτ, ο κ.Παπανδρέου θα συνοδεύεται από υπουργούς της κυβέρνησης και αναμένεται να μεταβεί στην Αγκυρα στα τέλη του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου.

Χθες, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν την ώρα μάλιστα που το Πίρι Ρέις έπλεε νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Ο κ.Παπανδρέου τόνισε ότι είναι δικαίωμα της Κύπρου ως κυρίαρχου κράτους να αποφασίζει και πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανέφερε το πρακτορείο "Ανατολή", επεσήμανε στον Γ. Παπανδρέου ότι η "μονομερής κίνηση για την υποθαλάσσια γεώτρηση στην περιοχή θα βλάψει τη διαπραγματευτική διαδικασία" επιμένοντας ότι το θέμα θα έπρεπε να τεθεί μετά τη λύση του Κυπριακού.


Πηγή:  http://www.ethnos.gr/