Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Σοκ με δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας στην Ξάνθη

Κατέθεσε εναντίον του Δήμου για τα λεφτά της δεντροφύτευσης, προκαλώντας σάλο στο Δημορικό Συμβούλιο!
       ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ


Τις φήμες που ο ίδιος αρνείται πεισματικά επί μήνες, έχοντας προκαλέσει ερωτηματικά στην κοινή γνώμη, επιβεβαίωσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Απόστολος Αγκόρτζας.

Όπως έγινε γνωστό από το Θανάση Ξυνίδη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας, ο Απόστολος Αγκόρτζας κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο το πρωί της ίδιας μέρας, κατά τη συζήτηση της αίτησης αναστολής του Δήμου Ξάνθης κατά της διαταγής πληρωμής της εταιρίας «Θρακη Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα» που διεκδικεί -ουσιαστικά- το σύνολο της δωρεάς της ομογενειακής οργάνωσης Plant Your Roots για τις εργασίες που υποστηρίζει ότι παρείχε κατά την περιβόητη δεντροφύτευση.


Στο ειρηνοδικείο υπέρ του αναδόχου και εναντίον του Δήμου

Είχε προηγηθεί ένορκη βεβαίωση του Απ. Αγκόρτζα σε συμβολαιογράφο, με βάση την οποία εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής σε βάρος του Δήμου, και στην οποία βεβαίωνε ενόρκως ότι ο Δήμος Ξάνθης έχει παραλάβει το τιμολόγιο του αναδόχου. Παρότι η δημοσίευση του θέματος και το αίτημα του XanthiPress.gr για παροχή εξηγήσεων έμειναν αναπάντητα, η αποκάλυψη ότι κατέθεσε στο Δικαστήριο εναντίον του Δήμου Ξάνθης και υπέρ του αναδόχου, σε αντίθεση με όλες τις απόφάσεις της Τριμελούς Επιτροπής Διαχείρισης, της Οικονομικής Επιτροπής και του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης που αρνήθηκαν να πληρώσουν τον ανάδοχο έχει προκαλέσει αίσθηση αλλά και αναταράξεις στην παράταξη της πλειοψηφίας.

Παρότι μέχρι σήμερα έχει αρνηθεί επανειλημμένα ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον ανάδοχο που διεκδικεί ποσό 6.700 ευρώ + τους τόκους, εντούτοις οι διαδοχικές του κινήσεις έχουν προκαλέσει σοβαρά ερωτηματικά. Με βάση τα λεγόμενα του Θανάση Ξυνίδη, που παραβρέθηκε κατά τύχη στο Ειρηνοδικείο, ο Δήμος θα πρέπει να ζητήσει το σχετικό πρακτικό και ο Δήμαρχος θα πρέπει να ζητήσει το λόγο από τον εν λόγω δημοτικό σύμβουλο, ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


Θ. Ξυνίδης: Ελέγχεται για απιστία ο Αντιδήμαρχος

Σύμφωνα με τον Θ. Ξυνίδη ο Απόστολος Αγκόρτζας ελέγχεται πλέον ακόμη και για απιστία. Άλλωστε εδώ και αρκετό καιρό συζητείται το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος του Δήμου έχει πλήξει τα συμφέροντα του Δήμου και αναμένεται να βρεθεί υπόλογος για διάφορα ηθικά ή και νομικά ατοπήματα. Σίγουρα πάντως πολιτικά έχει δημιουργήσει νέο μεγάλο θόρυβο, ο οποίος ενέχει και το στοιχείο της φαιδρότητας καθώς η υπόθεση αυτή, έχει ευτελίσει στο επίπεδο της πολιτικής ζωής στην πόλη.


Αμηχανία Δημάρχου για το νέο «κατόρθωμα»

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος επιφυλάχθηκε να απαντήσει, σημείωσε ότι μόλις είχε ενημερωθεί για την υπόθεση από τη Νομική Σύμβουλ και ότι θα ζητηθεί, όταν παραστεί ο Α. Αγκόρτζας, να εκθέσει τη γνώμη του για το λόγο που κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο. Η είδηση πάντως προκάλεσε σοκ καθώς ουδείς ανέμενε ότι η –διαφαινόμενη- υποστήριξη προς τον ανάδοχο του έργου, θα έφτανε σε αυτό το σημείο.


Στα υπόλοιπα θέματα

Παράλληλα, πριν τα θέματα ημερήσιας διάταξης ο Γιάννης Τσεγγελίδης έθεσε το θέμα των χειρισμών του Δήμου Ξάνθης στην Αναπτυξιακή Ξάνθης και της στάσης των υπαλλήλων, που είναι απλήρωτοι για σχεδόν 2 χρόνια και έχουν εγκαταλείψει πλέον την εργσία τους λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος και οποιασδήποτε άλλης υποδομής. Ο Θανάσης Ξυνίδης ανέφερε ότι εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί στο δικαστήριο από τους Δήμουςη αίτηση για ορισμό

 
Πηγή:  http://www.xanthipress.gr/