Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Συνέλαβαν 17 λαθρομετανάστες, απέτρεψαν την έλευση άλλων... 100

Μαζί πιάστηκαν στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και οι δύο διακινητές

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ




Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, , δύο διακινητές, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 36 και 22 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας 17 λαθρομετανάστες. Δεκατρείς από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μιανμάρ και τέσσεριςυπήκοοι Πακιστάν.

Ειδικότερα, οι παραπάνω αστυνομικοί σε συνεργασία με την Ειδική Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας και τους φιλοξενούμενους αξιωματούχους του FRONTEX, μετά από συντονισμένη επιχείρηση που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, 17 λαθρομετανάστες.

Με την σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο Ελληνικό έδαφος, σε άλλους 100 περίπου λαθρομετανάστες, που ανέμεναν επί του Τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν δύο πλαστικές βάρκες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

.