Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

Αιφνιδιαστικές αλλαγές στην ηγεσία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής

Φεύγουν Λευτέρης Οικονόμου και Στέλιος Στεφανίδης από αρχηγοί

ΠΟΙΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΣΕΑ;Mε απόφαση του ΚΥΣΕA και μετά από πρόταση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, επελέγησαν ως αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ ο Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και ως αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματρος ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Επίσης, με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Χρήστου Παπουτσή, νέος Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ορίζεται ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου, μέχρι σήμερα αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Ο μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρηγόρης Τασούλας είχε προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους. Ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχαρίστησε τον κ. Γρηγόρη Τασούλα για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και συμβολή του στο έργο του Υπουργείου.

Τέλος, το  ΚΥΣΕΑ απένειμε στον κ. Ελευθέριο Οικονόμου τον τίτλο του επιτίμου αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Απένειμε στον κ. Ιωάννη Ραχωβίτσα τον τίτλο του επιτίμου υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, καθώς ήταν αρχαιότερος αξιωματικός του επιλεγέντος αρχηγού και στον κ. Στυλιανό Στεφανίδη απένειμε τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.